Ahmet Önal | Kırıkkale Belediye Başkanı - Kırıkkale Haber, Son Dakika Kırıkkale Haberleri
GündemManşet

Sokak hayvanları aşılanıyor

Haber71.Net - Google News | Abone Ol

Kırıkkale Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır başkanlığında yapılan ‘Halk Günü’ Meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi. Bakır, sorunları dinlediği vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek çözümü için ilgili birim müdürlere talimatlar verdi.

 

ÇALIŞMALARDAN BAHSETTİ

Halk günü etkinliğine Belediye Başkan Yardımcıları, ilgili birim müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Etkinlikte vatandaşların sorunları dinlenildi.  Belediye Başkan Yardımcısı Mutlu Erol Bakır, sorunları dinlediği vatandaşlara katılımlarından dolayı teşekkür ederek çözümü için ilgili birim müdürlere talimatlar verdi. Halk gününe katılan vatandaşları böyle bir imkânı kendilerine tanıdıklarından dolayı teşekkür ederek, Belediyenin çalışmalarındaki memnuniyeti dile getirdiler. Bakır, Halk günü etkinliğinde Sokak Hayvanları konusunda ve Veteriner İşleri Müdürlüğü çalışmalarından bahsetti.

 

GEÇİCİ BAKIMEVİNE ALINDI

Bakır, “Belediyemiz Veteriner İşleri Müdürlüğünce bahar programı kapsamında sahipsiz sokak hayvanlarının aşı ve paraziter uygulamasının yıllık tekrarı çalışması başladı. Çalışma sonunda tüm mahallelerin taraması yapılmış ve 450 aşı uygulaması gerçekleştirilerek köpeklerin küpeleri yenilendi. Küpesiz ve kısırlaştırılmamış köpekler işlemleri yapılmak üzere geçici bakımevine alındı” dedi.

 

DAHA DUYARLI OLMAK GEREKİR

Bakır, “Bahar programı Nisan ayı sonuna kadar devam edecek. Ayrıca Geçtiğimiz 2016 yılı içerisinde 957 kısırlaştırma 1261 aşı uygulaması yapıldı. Barınağımız açıldığı günden bu güne 4700 kısırlaştırma gerçekleştirildi” şeklinde konuştu. 2017 yılı içerisinde de 1200 civarında kısırlaştırma hedeflenmekte olduğunu belirten Bakır, vatandaşları sokak hayvanlarına karşı daha duyarlı olmaya davet etti.

 

Haber71.Net Editor

Kırıkkale'nin Haber Portalı Haber71.Net'in editörü tarafından Kırıkkale haberlerinin son dakika ve hızlı bir şekilde ziyaretçilerine ulaştırmayı hedeflemektedir.
0 0 votes
Haber Değerlendirme
Subscribe
Bildir

guest
0 Yorum
Inline Feedbacks
View all comments
Başa dön tuşu
0
Would love your thoughts, please comment.x