ANA SAYFA > SPOR > Şok karar!.. Karşıyaka Stadı, sil baştan…

Şok karar!.. Karşıyaka Stadı, sil baştan…

A+ A- Sesli Dinle
PAYLAŞ
Şok karar!.. Karşıyaka Stadı, sil baştan…

Kelimenin tam anlamıyla “yılan hikayesi”ne dönen Karşıyaka Stadı için yapılan imar planı değişikliğini Anıtlar Kurulu durdurdu…

Alınan bilgiye göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, Karşıyaka Aksoy Mahallesi'nde korunması gerekli kültür varlığı olarak tescillenen parselin bitişiğinde yer alan stadyum ve sosyal tesis alanının nazım ve uygulama imar planı değişikliğine ilişkin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın başvurusunu inceledi. Kurul, 1/5000 ölçekli nazım ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliğine ilişkin işlemlerin durdurulması ve çekme mesafelerinin belirlenerek düzenlenmesi gerektiğine karar verdi. Bu kararın ardından geçtiğimiz 6 ay içinde 2 kez yapılan imar planı değişiklikleri tekrar yenilenecek ve proje yeniden çizilecek. Spor Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi (TOKİ), müteahhit  firma, mimar ve kulüp tarafından yeniden ele alınması gereken imar planı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yeniden yapılarak Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nde 1 aylığına tekrar askıya çıkacak. Askı sürecinde hiçbir itiraz gelmezse bu kez de ruhsat almak için girişimler başlayacak.
Karşıyaka yönetiminde Ankara temsilcisi olan Cüneyt Başak, geçen hafta stadyum konusunda bürokratik engelleri aştıklarını, inşaatın ay sonunda başlayacağını iddia etmişti.

PAYLAŞ
Beğendim 0 Muhteşem 0 Haha 0 İnanılmaz 0 Üzgün 0 Kızgın 0
Önceki Haber İslamoğlu, Karşıyaka Halk Eğitim'i ziyaret etti
Sonraki Haber İZVAK’tan Karşıyaka Stadı açıklaması

SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.


yükleniyor

BU HABERİ OKUYANLAR BUNLARI DA OKUDU

Anket

Yeni İnternet Sitemizi Beğendiniz mi?