Haberler

Şoförün hatası öldürüyordu! Yaşlı kadın, hareket halindeki otobüsten böyle atladı

Güncelleme:

Adana'da özel halk otobüsünde, hareket halindeyken kapıyı açarak yolculardan birinin düşmesine sebep olan şoför hakkında 1 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Olayın kamera görüntüleri ortaya çıktı.

Adana'da özel halk otobüsü şoförü Mesut U. hakkında hareket halindeyken kapıyı açarak yolculardan Salise Güngör'ün (77) düşüp yaralanmasına neden olduğu iddiasıyla 1 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı. Güngör'ün düşme anında kaydedilen görüntüler, dava dosyasına delil olarak konuldu.

HAREKET HALİNDEKİ OTOBÜSTEN İNMEYE ÇALIŞMIŞTI

Kaza geçen mayıs ayında Mehmet Akif Ersoy Mahallesi Kozan Caddesi üzerinde meydana geldi. Mesut U. yönetimindeki 01 J 0295 özel halk otobüsünde yolculuk yapan Salise Güngör, inmek istedi. Mesut U. ise hareket halindeyken kapıyı açtı. Güngör, düşerek yaralandı.

ŞOFÖRÜN 1 YIL 6 AY HAPSİ İSTENDİ

Cumhuriyet savcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonunda Mesut U. hakkında 'taksirle bir kişinin yaralanmasına neden olma' suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası istemiyle dava açıldı.Adana 21. Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan davanın iddianamesinde yer alan bilirkişi raporunda, Mesut U.'nun asli, Salise Güngör'ün tali kusurlu olduğu bildirildi.

Ayrıca, sürücünün, halk otobüsünü trafik kurallarına aykırı şekilde kapısı açık olarak sağa yanaştırdığı, bu sırada kadının düşerek yaralandığı anlatıldı.

GÖRÜNTÜSÜ ORTAYA ÇIKTI

Dava dosyasına talihsiz kadının düşme anına ait kamera görüntüleri de delil olarak konuldu. Görüntülerde, yolcunun ayağa kalktığı sırada sürücünün seyir halinde olmasına rağmen ön kapıyı açması ve kadının düşmesi, yer alıyor. Görüntüde sürücünün aracını durdurarak yolcuları indirdiği ve yaralı kadının yanına gittiği de görülüyor.

Kaynak: Haberler.com / 3.Sayfa

Haberler

500

Yorumlar (30)

VATANDAŞ:

ARACIN GİTTİĞİNİ ANLAYAMIYORMU ODA GARİP

23
23
yanıtYanıtla
MERT:

77 yaşında olduğunu unutma biz 45 yaşında önümüzü görmüyoruz, dalıyoruz. . ne derdi vardı kim bilir ? neden insanları anlamaya çalışmadan yorum yapıyorsunuz. . iş güvenlik uzmanı değilim ama şöförün iş tanımını okusan mutlaka diyordur ki orada kullanılan araç durağa gelmeden ve duraklama yapmadan kapılar açılmaz diyordur herhalde yani bu kadar basit olayı anlamamak için niçin direniriz. .

yanıt54
yanıt5
Adsız:

Hem de ne garip :)

yanıt2
yanıt1
MAKBULE:

araç durmadan kapıyı açmak nedir az bile bu cezalar

41
5
yanıtYanıtla
Harun:

Otobüs veya dolmuş gibi bütün toplu taşıma araçlarında durmadan kapıların açılmasını engelleyen bir sistemin entegre edilmesi çokta zor bir şey olmasa gerek. O kadar can gidiyor ama böyle bir sistemin zorunlu hale getirmesi adına hiç bir düzenleme yok. İnsan canı bu kadar ucuz olmamalı.

37
2
yanıtYanıtla
insan.:

alman marka otobüslerde var diye biliyorum

yanıt2
yanıt2
ziyaa:

İkisi de hatalı!

15
4
yanıtYanıtla
BABi:

çobanlara otobüs ve taksi verirsenin sonuç belli

9
2
yanıtYanıtla
jeremy:

kadın salakmı giden arabadan inmeye çalışıyor adamın başını belaya sokuyor

6
5
yanıtYanıtla
Yunus:

hele ki halk otobüsü ; araç durmadan kapılar açılmaz , şöför 100 hatalı . yaşlı kadının suçu yok !

9
2
yanıtYanıtla
Tüm 30 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title