Snapchat’in Yeni Özelliği ‘Lens Explorer’ Nedir, Nasıl Kullanılır?

17
3
3
1
0
Sosyal medya devi Facebook’un bünyesindeki Instagram, Snapchat’in Hikayeler özelliğini uyarladığından beri, Snapchat bir türlü toparlanamadı. Şimdi de meşhur filtre özelliğini kullanıcıların kontrolüne açan uygulama, herkesin kendi filtresini geliştirip yayınlamasını sağlayacak.

Snapchat, arttırılmış gerçeklik deneyiminin kitlesel olmasını sağlayan ilk sosyal medya uygulamalarından birisiydi. Kısa sürede yakaladığı büyük başarı, Facebook gibi bir devin hedefine takılmasına neden oldu. O sıralar Instagram’ı satın alan dev şirket, Snapchat’in en baba özelliğini kendi uygulamasına uyarladı. Bu saatten sonra Snapchat hangi yeniliği getirirse getirsin, gözden düşmeye başladı. 

Uygulamanın en kilit özelliklerinden olan filtreler, Snapchat Lens adıyla biliniyordu. Video filtreleri sayesinde geniş bir kitle bu uygulamayı kullanmaya devam ediyordu. Hatta Snapchat Lens Studio ile birlikte her kullanıcı kendi filtresini geliştirebiliyordu.

Yeni özellik Lens Explorer ise kullanıcıların diğer kullanıcılar tarafından yapılmış olan filtreleri deneyimlemesini sağlıyor. Yani sadece uygulamanın sunduğu filtre ve arttırılmış gerçeklik efektleriyle değil, dünyanın her yerinden milyonlarca kullanıcının ürettiği filtrelerle paylaşım yapmak mümkün oldu. Hatta kendi filtrelerinizi yayınlayarak insanların sizi takip etmelerini de sağlayabiliyorsunuz. 

Söz konusu filtre ve efektleri kullanabilmek için Hikayeler içindeyken Snap’ler üzerinde parmak kaydırmanız yeterli oluyor. Aynı zamanda buradan ulaşacağınız sitede de pek çok kullanıcı tarafından geliştirilen lensler var. Dilerseniz Lens Studio'yu Windows ya da Mac bilgisayarınıza indirerek kendi filtrelerinizi oluşturabilirsiniz. 

Snapchat Lens Explorer özelliği, önce iOS kullanıcılarına dağıtılacak, ardından da Android kullanıcıları için aktif edilecek. Şu anda Android cephesindeki tarihler net değil.

17
3
3
1
0
Emoji İle Tepki Ver
17
3
3
1
0