Snapchat'in çatı şirketi Snap, drone üreticisi Ctrl Me Robotics'i satın aldı

Snapchat'in çatı şirketi Snap, drone üreticisi Ctrl Me Robotics'i satın aldı

Snapchat'in çatı şirketi olan Snap'in bir drone modeli üzerinde çalıştığını geçtiğimiz Mart ayında sizlere aktarmıştık. Drone haberlerini doğrulayan bir hamle yapan Snap, Los Angeles merkezli drone üreticisi Ctrl Me Robotics firmasını satın aldı. Güneş gözlüğü olan Spectacles ile donanım üretimine başlayan Snap, büyüyen drone pazarına da adım atmak istiyor.

Konuyla ilgili bir açıklama yapılmamış olsa da satın alma bedelinin 1 milyon doların altında olduğu konuşulanlar arasında. Snap tarafından üretilecek olan yeni drone modelinin yazılım kısmını Snap, donanım üretimini ise Ctrl Me Robotics üstlenecek.

Spectacles'ın yolundan gidebilir

Snap'in kendini bir sosyal medya platformu olmaktan çok "Kamera şirketi" olarak tanımladığını da hatırlatalım. Spectacles'ın satış rakamları açıklanmasa da, beğeni topladığı ve teknoloji dünyasına renk katan ürünlerden biri olduğu da su götürmez bir gerçek. Karşımıza çıkacak olan Drone modeli de benzer bir ilgi görebilir.

Halka arz sonrası kötü günler yaşayan ve yakın zamanda 2.2 milyar dolar net zarar açıklayan Snap, karşımıza çıkaracağı donanım ürünleri ile eski günlerine dönmeyi hedefliyor. Snap'in drone modelinin ne zaman duyurulacağıyla ilgili herhangi bir bilgi paylaşılmadığını da ekleyelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.