Görüş Bildir
Haberler
Smyrna Antik Kenti Kazılarında Mitolojik Varlık 'Satyros' Kabartması Bulundu

Smyrna Antik Kenti Kazılarında Mitolojik Varlık 'Satyros' Kabartması Bulundu

İzmir’deki Smyrna Antik Kenti’nin tiyatrosunda yapılan kazı çalışmalarında, elinde avcı sopası olan bir Satyros kabartması bulundu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İzmir'in son 3 bin yıllık tarihinin izlerini taşıyan Smyrna Antik Kenti’nde, Kadifekale ile Smyrna Agorası arasındaki yamaçta yer alan tiyatrodaki kazılar birkaç yıl önce başladı.

Yaklaşık 700 yıl kullanıldıktan sonra MS 4. yüzyılda kaderine terk edilen ve zaman içinde üzeri toprakla kaplanan tiyatronun seyirci oturma sıralarının bir bölümü günümüzde yeniden açığa çıkarıldı.

Twitter hesabından kazılara ilişkin son gelişmeleri paylaşan Kültür Bakanlığı'na bağlı Kazılar Dairesi Başkanlığı, tiyatro sahne binası kazılarında mitolojik bir varlık olan ve elinde avcı sopası (Lagobolon) bulunan genç bir Satryros kabartması bulunduğunu duyurdu.

Tweet'le birlikte kabartmaya ait fotoğraflar da paylaşıldı 📷

Yunan mitolojisinin sivri kulaklı ve kuyruklu varlıkları

Yunan mitolojisinin sivri kulaklı ve kuyruklu varlıkları

Satyroslar Yunan mitolojisinde Şarap Tanrısı Dionysos’un maiyetinin ayrılmaz parçası olan yarı insan, yarı hayvan yaratıklar. Bunlara silenos da denmektedir. 

Satyroslar çeşitli şekillerde betimlenmiştir. Önceleri çıplak, at kuyruklu ve at kulaklı, dik duran phalloslu, daha sonraları ise teke bacaklı ve kuyruklu olarak betimlenmişlerdir.

Satyroslar kırlarda dans eder, Dionysos ile birlikte şarap içer ve maenad ve nympheleri kovalarlardı.

Arkeofili, Arkeolojikhaber ve Twitter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
110
72
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Ancient Guy

Şu içerikleri arttırın biraz işte ne güzel. Daha bunun gibi her hafta bir iki farklı haber çıkıyor. Şu an kazı sezonundayız zaten tam da zamanı. Şeyma Subaşı... Devamını Gör