• DOLAR 32.559
  • EURO 35.007
  • ALTIN 2435.049
  • ...
SMO İdlib'in güneyinde operasyon başlattı, şiddetli çatışmalar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 Suriye'nin İdlib şehrindeki Türkiye gözlem noktasına Baas güçlerinin saldırıları sonucu 5 asker hayatını kaybetmişti. Karadan ilerleyen muhalifler Neyrab köyüne girdi. Köyde şiddetli çatışmalar yaşanırken, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personal taşıyıcıyı imha edildi, bir tank da ele geçirildi.

Saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) rejim güçlerine misliyle karşılık vererek askerlerimizin kanını yerde bırakmadı.

Bu gelişmelerden sonda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Baas rejimi bölgeden çekilmesi için Şubat sonuna kadar mühlet vermiş, akabinde TSK güçleri İdlib'e silah ve asker sevkiyatına başlamıştı.

Astana ve Soçi'de varılan mutabakatları hiçe sayarak İdlib'in güneyinde ilerleyen Baas rejimi güçlerine karşı, TSK destekli Suriye Milli Ordusu (SMO) güçlerinin operasyon başlattığı bildirildi.

SMO SERAKİB VE NEYRAB KÖYÜNE GİRDİ
SMO, rejim güçlerinin İdlib'in güneyinde ele geçirdiği yerleşimleri geri almak için başlattıkları operasyonda, Serakib ilçesinin kuzeybatısında yer alan Neyrab köyüne girdi. 

1 TANK VE 1 ZIRHLI ARAÇ İMHA EDİLDİ
Köydeki rejim hedeflerine yönelik topçu atışlarının ardından karadan ilerlemeye başlayan SMO, rejime ait bir tank ve bir de zırhlı personal taşıyıcıyı imha ederken, bir tankı da ele geçirdi.

Bölgede SMO ile rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar sürüyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir