GİRESUN TİME
ANASAYFA HABER ARA FOTO GALERİ VİDEOLAR ANKETLER SİTENE EKLE RSS KAYNAĞI İLETİŞİM
SKANDAL! TÜRK FINDIĞI EN TEHLİKELİ GIDAYMIŞ

SKANDAL! TÜRK FINDIĞI EN TEHLİKELİ GIDAYMIŞ

Tarih 16 Ekim 2016, 20:37 Editör Dursun ONUR

TIME- Coldiretti´nin 10 tehlikeli gıda listesinin ilk sırasında Türk fındığı yer aldı.


İtalya Ulusal Çiftçiler Konfederasyonu (Coldiretti), ülkeye ithal edilen tarım ürünleri arasında, Türk fındığı, 10 tehlikeli gıda listesinin ilk sırasında yer aldı.

Sözcü gazetesinin haberine göre Coldiretti, ülkenin kuzeyindeki Cernobbio kentinde düzenlenen Uluslararası Tarım ve Gıda Forumu'nda, “En tehlikeli 10 gıda” listesini açıkladı.

Söz konusu listenin, İtalya Sağlık Bakanlığı´nın 2015 yılına yönelik hazırladığı ve Avrupa´yı alarma geçiren, kimyasal kalıntılar, mikotoksinler, ağır metaller, mikrobiyolojik kirleticiler, dioksinler ya da katkı maddesi ve renklendiriciler katılmış ürünlerin tespit edildiği rapora dayandığı kaydedildi.

TÜRK FINDIĞI İLK SIRADA

Coldiretti´nin 10 tehlikeli gıda listesinin ilk sırasında Türk fındığı yer aldı.

Buna gerekçe olarak ise, söz konusu ürünün, kanserojen maddeler olan aflatoksin sınır limitini aşması olarak gösterildi.

Ayrıca Türk fındığının, Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler arasında en fazla endişe yaratan tarım ürünü olduğu da öne sürüldü.

Bunu Çin fıstığı, Hint baharatları ve İspanya´dan gelen, içerdiği ağır metallerle normların dışına çıkan orkinos ve kılıçbalığı izledi.

Bu haber 1604 defa okunmuştur.

Delicious  Facebook  FriendFeed  Twitter  Google  StubmleUpon  Digg  Netvibes  Reddit

Ekonomi

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR

FINDIK ÜRETİCİSİ ÖDEME BEKLİYOR GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- Fındık üreticileri için heyecan verici bir gelişme yaşanıyor.

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ!

BAŞKAN YILMAZ MÜJDELEDİ! GİRESUN TIME EKONOMİ HABER- AK Parti Giresun İl Başkanı Mete Bahadır Yılmaz: Artık her geçen gün daha fazla yoğunla...
GİRESUN’A ADAY DEĞİL,İNSAN LAZIM İNSAN!..24 Eylül 2022

Sayaç



RSS Kaynağı | Yazar Girişi | Yazarlık Başvurusu

Altyapı: MyDesign Haber Sistemi