HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Erdoğan hakkında canlı yayında suikast imasında bulunan Defarges, özür diledi

Fransa'da "Erdoğan'a suikast" çağrısıyla gündeme gelen Uluslararası İlişkiler profesörü Philippe Moreau Defarges, tepkiler üzerine özür diledi. "22 Nisan Cumartesi günü BFM kanalında yayınlanan bir programda Türkiye'deki durumla ilgili yapılan tartışmada maksadını aşan bazı ifadeler kullandım ve sözlerim yanlış anlaşıldı" ifadelerini kullanan Defarges, "Bu konuda çok üzgün olduğunu ve incittiğim kişi ve gruplardan samimi olarak özür diliyorum" dedi.

Fransız siyaset bilimci Philippe Moreau Defarges, ekonomi kanalı BFM Business'de katıldığı bir programda, Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkındaki sözleri nedeniyle büyük tepki toplamıştı.

Defarges, Türkiye'deki referandum hakkında da sonuçlara itiraz edilmesi için hukuki yolların kapandığını savunarak itirazların sonuçsuz kalacağını ifade etmiş, Türkiye'de bir tıkanıklığın olduğunu iddia ederek, "O zaman geriye ya iç savaş ya da bunu söylemek zor ama onun (Erdoğan) öldürülmesi kalıyor" demişti.

"SÖZLERİM ŞAHSİ GÖRÜŞLERİMDİR"

Paris merkezli Fransız Uluslararası İlişkiler Enstitüsü IFRI'de görev yapan Defarges, yaptığı yazılı açıklamada "Sözlerim tamamen şahsi görüşlerimdir ve IFRI'yi kesinlikle bağlamaz" ifadesine yer verdi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Paris merkezli Fransız Türk Hukukçular Derneği, Fransız profesörün söylemleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Uzmanlar yabancı bir lidere yönelik suikast çağrısıyla Fransız hukukuna göre suç işleyen Philippe Moreau Defarges'ın sadece özür dileyerek cezai yaptırımlardan kurtulamayacağını vurguluyor.


Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler