• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Siyonist çete Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 DIŞ HABERLER SERVİSİ – KUDÜS – Kudüs İslami Vakıflar İdaresinden yapılan yazılı açıklamada, işgal polisi korumasındaki 611 siyonist Yahudi'nin Mescid-i Aksa'nın güneybatısında bulunan El-Meğaribe Kapısı'ndan girerek Harem-i Şerif'e baskın düzenlediği belirtildi. Açıklamaya göre, işgal polisi Harem-i Şerif'in avlusundan Filistinli genç bir kadını da gözaltına aldı.

YAHUDİLER MESCİD-İ AKSA'YA YÖNELİK BASKIN ÇAĞRILARI YAPIYOR

İbrani takvimine göre geçen pazar başlayan ve hala devam eden Sukot Bayramı (Çardaklar Bayramı) münasebetiyle siyonist Yahudiler, "Tapınak Tepesi" olarak isimlendirdikleri Mescid-i Aksa'ya yönelik baskın çağrıları yapıyor.

Siyonist Yahudiler, işgal polisi eşliğinde zaman zaman sabah ve öğleden sonra Mescid-i Aksa'nın avlusuna giriyor. Bu durum sık sık bölgede gerginliğin tırmanmasına ve Filistinliler ile işgalci çete arasında arbede yaşanmasına neden oluyor. 

Terör çetesinden bir alçaklık daha

Yahudilerce kutlanan çardaklar bayramı münasebetiyle terörist işgal yönetimi Hz. İbrahim Camii’ni iki gündür Müslümanlara kapatmış durumda.

İşgal yönetimi, Yahudilerce kutsal kabul edilen ve bugünlerde kutlalanan Çardaklar Bayramı münasebetiyle Batı Yaka’nın El-Halil kentindeki tarihi Hz. İbrahim Camii’ni önceki gün gece, dün ve bugün Müslümanlara kapattı.

Hz. İbrahim Camii Görevlileri Başkanı Hıfzı Ebu İsnine, işgal yönetiminin Hz. İbrahim Camii’nin önceki gün akşam saat 22.00’den itibaren kapatılacağını bildirdiğini ve caminin bugün akşam saat 22.00’ye kadar Müslümanlara kapalı olduğunu söyledi.

Hz. İbrahim Camii’nin Müslümanlara kapalı olduğu iki gün boyunca Yahudi yerleşimcilerin camiye kalabalık gruplar halinde baskın düzenledikleri ve camide ayin yaptıkları ifade edildi.

İşgal güçlerinin Yahudi yerleşimcilerin baskını öncesi El-Halil kentindeki Hz. İbrahim Camii çevresinde güvenlik önlemlerini artırdığı ve ek kontrol noktaları oluşturduğu, Eski Belde semtinde baskılarını yoğunlaştırdığı ve Filistinlilerin Hz. İbrahim Camii’nin bulunduğu bölgeye girmelerini zorlaştırdığı belirtildi.

Hz. İbrahim Camii’ni 25 Şubat 1994’teki katliamdan sonra Müslümanlar ve Yahudiler arasında ikiye bölen işgal rejimi, Yahudi bayram günlerinde yerleşimcilerin rahatça ayin yapabilmeleri için caminin Müslümanlara ayrılan bölümünü de kapatıyor.

Bu haberler de ilginizi çekebilir