banner113

Siyer Yarışmasına katılan Mardinliler duygularını paylaştı

Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen umre ödüllü Siyer Yarışmasına katılan Mardinli çocuklar, duygularını paylaştı.

Siyer Yarışmasına katılan Mardinliler duygularını paylaştı
 Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından her yıl Türkiye genelinde "O'nu Oku, O'nu Yaşa" sloganıyla düzenlenen Siyer Yarışması, Mardin’de de yapıldı. Yarışmaya katılanlar, memnuniyetlerini dile getirdiler.

Geçen yıla oranla yoğun katılımın olduğu sınava giren yarışmacılar, sabahın erken saatlerinde sınava girecekleri okullarda hazır bulundular. Soğuk havaya rağmen sınava kimi yarışmacıların çocuklarıyla birlikte kimi yarışmacılarında ailece sınava girdiği görüldü.

Mardin merkez ve ilçelerinde onlarca merkezde yapılan yarışmaya bu yıl rekor düzeyde bir başvuru yapıldı. Yarışmaya bu yıl yaklaşık 18 bin kişi başvurdu.

Sınav için okula gelen yarışmacılar, okul girişinde vakıf yetkilileri tarafından karşılandı. Ayrıca sınavın yapıldığı merkezlerin kapısına "Siyer Yarışmasına Hoş Geldiniz, Başarılar Dileriz" gibi dilek ve temennilerin yazılı olduğu afişler ve pankartlar asıldı.

4 ayrı kategoride gerçekleştirilen yarışmanın temel amacı Peygamber Efendimiz Hazreti Muhammed'in hayatının okunması, anlaşılması ve yaşanmasıdır. Sınava giren yarışmacılar da ödüllerden ziyade Allah Resulünün hayatını okuma, öğrenme ve yaşama maksadıyla katıldıklarını belirttiler.

Kimlik kontrolünün ardından yarışmacılar sınav görevlileri tarafından içeriye alındı. Bu yıl 9’uncusu düzenlenen ve 4 kategoride yapılan yarışma, saat: 11.00’de başladı. 1'inci ve 2'nci kategoride 60 soru ve 100 dakika cevaplama süresi, 3'üncü ve 4'üncü kategoride 80 soru ve 100 dakika cevaplama süresi olurken, puanlama 100 üzerinden değerlendirilecek.


Yarışmacılar duygularını paylaştı

Yarışmacı Hamdiye Akman, çok heyecanlı olduğu ifade ederek, “Bu yıl çok çalıştım, bir o kadar da heyecanlıyım. İnşallah umreyi kazanırım.” dedi.

Merve Keser ise “Çok heyecanlıyım, her yıl sınava katılıyorum. Amacın kazanmak olmadığını biliyorum. Peygamber Efendimizin hayatını okumak da bir başarıdır.” diye konuştu.

Kerem Tekin, 15 günlük tatil boyunca siyer yarışmasına çalıştığını ve Peygamber Efendimizin hayatını hem okuyup hem de araştırdığını söyledi.

Siyer Yarışması’na katıldığı için çok mutlu olduğunu dile getiren Mehmet Ali Kasırga da herkese başarılar diledi.

Tatil süresi boyunca siyer yarışmasına hazırlandığını belirten Zeynel Abidin Aydemir de başarılı olacağına inandığını söyledi.

Yarışmayı düzenleyen Peygamber Sevdalıları Vakfına teşekkür eden Yunus Çevik, şunu söyledi:

“Her yıl olduğu bu yılda severek sınava katılıyorum. Çok güzel ve faydalı bir sınavdır. Bu yarışmanın kaybedeni yoktur. Allah düzenleyenlerden razı olsun.”

Bu tür sınavların çok güzel olduğunu ve düzenleyen kişilerden Allah’ın rızasının kazanmaları temennisinde bulunan Azize İlhan, “Önce heyecanlıydım, sonra heyecanım bitince soruları çözmeye başladım, çok güzel geçti. Beklentim ilk 5’e girmektir.” dedi.

Şehmuz Çelik, “Sınava arkadaşlarımla birlikte hazırlandık. Bugün de sınava girdik, çok güzel geçti. İnşallah dereceye girerim.” diye konuştu.

Günlerdir sınava çalıştığını beliren Hüseyin Akla, yarışmacı tüm arkadaşlarına başarılar diledi.

Muhammed Mustafa İlhan, Nurşin Akman ve Furkan Resuloğlu da sınavın çok güzel geçtiğini ve herkese başlarılar dilediklerini belirttiler. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2020, 23:09

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER