27-Nisan-2024 03:46:04

Cankoç Medya Kuruluşudur.

$
SİYASİ YIKIM OLACAKTI, EN BÜYÜK BAŞARI OLDU

SİYASİ YIKIM OLACAKTI, EN BÜYÜK BAŞARI OLDU

Üzerinde durulmasa hurdacılara heba olacak fabrika bugün doğru bir yol izlenerek dev bir firma çatısına girdi. Allar, belki de siyasi kariyeri boyunca en önemli işi başardı. Ayrıntılar haberin detayında…

TMSF tarafından Ocak ayında yapılan ihale öncesi hurdacıların radarına giren ve Gerkonsan’ın sonunu getirecek bu durum özellikle AK Parti için ilçede kan kaybı demekti. Önümüzdeki genel ve yerel seçimlerde AK Parti, karşısındaki rakiplerine koz verdiği gibi rakip partilerin adayları bu konuyu enine boyuna irdeleyerek, halkın karşısında; “Gerkonsan’ı bile heba ettiler, koca fabrika hurdacıların cebini doldurdu” şeklinde bu konunun propagandasını yapabilecekti. Dolayısıyla bu durum AK Parti’ye çok büyük yara aldıracaktı.

AK Parti’nin yaşayacağı tehlikeden çok ilçe için de bu ekonomik anlamda büyük bir kan kaybı anlamı taşıyordu. Bu konuda Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar’ın tutumu her şeyden önemlisi ilçede oluşacak büyük bir enkazın oluşmasına mani oldu.

Büyük bir iş başaran Başkan, önce fabrikayı hurdacılara bırakmamak için yaşanabilecek her türlü olasılığa karşın meclisten Gerkonsan’ın belediye tarafından TMSF’den alınması için yetki aldı. Başkan Allar, sonraki süreçte ise Gerkonsan’ın yeniden eski günlerine dönmesi için, firmanın üst düzey yöneticilerinin dediği gibi; Gerkonsan’ı Assan firmasına iyi anlatarak, firmanın burayı almasına ikna etti.

En önemli işi başardı

Belki de siyasi kariyeri boyunca en önemli işi başaran Allar, bir sonraki seçim öncesi hem partisinin elini güçlendirirken hem de sahaya çıktığında; bu durumu enine boyuna halka anlatabilecek. 2021 yılında üretime geçecek fabrika, ilçe ekonomisine ve nüfusa katkı yaptıkça bu durum Başkan Allar ve partisi AK Parti’ye artı olarak yazılacak. Ayrıca fabrika üretim yaptıkça Başkan Allar, “Bu fabrikanın yeniden canlanmasını sağladı” diye anılacak. Bu da kişisel olarak bir siyasetçi için çok önemli bir durum.

Bir sonraki seçim dönemine dek hemen hemen tabakhanedeki firmalar Deri OSB’ye taşınmış olacaklar. Burada yükselen fabrikalar, kurulacak olan ve 500 işçi çalıştıracağından bahsedilen 2 jelatin fabrikası, Cezaevi ve Gerkonsan şüphesiz ilçe nüfusunu önemli ölçüde artıracak. Bu da Gerede Belediye Başkanı Mustafa Allar ve AK Parti’nin seçim kozlarından biri haline gelecek ve sahada bunlar vatandaşlara aktarılacak. Haklı olarak bu durum Gerede’de önemli bir desteğe sahip AK Parti’nin rakipleri için olumsuz bir durum oluşturacak.

En önemlisi de bir sonraki seçimde “Gerkonsan ne oldu, koca fabrikaya neden kilit vuruldu, neden burayı ekonomiye kazandıramadınız?” eleştirileri artık olmayacak. Üzerinde durulmasa hurdacılara heba olacak fabrika bugün doğru bir yol izlenerek dev bir firma çatısına girdi. Bu da her kim olursa olsun fark etmez siyasi anlamda çok büyük bir başarıdır.

Cevap bırakın