• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Siyasette kadınlar daha etkin olmalı YUNUS KARAKAYA

Siyasette kadınlar daha etkin olmalı

yunus.karakaya@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 08.10.2015, 00:00
Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk toplumda kadınların önemini anlatmak için, "Bir toplum, bir millet, erkek ve kadın denilen iki cins insandan oluşmaktadır. Mümkün müdür ki bir toplumun yarısı topraklara zincirlerle bağlı kaldıkça diğer kısmı göklere yükselebilsin? Şüphe yok ilerleme adımları dediğim gibi iki cins tarafından beraber, arkadaşça atılmak ve gelişme sahalarında ve yenilikte birlikte mesafe almaları lazımdır" demiş. (Kaynak. (1925, Kastamonu) (Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri, Atatürk Araştırma Merkezi, C. II, s. 226- 227)

Evet, ülkemizin de daha fazla mesafe alması için TBMM'de kadın milletvekillerinin sayısının daha fazla olması görüşündeyim.

Geçtiğimiz günlerde MHP İzmir 2.Bölge 2. sıra Milletvekili Adayı Süeda Neslihan Çelik 2011 seçimlerinde o zaman görev yaptığım tv kanalında program konuğum olmuştu. O günden bu yana kendisiyle zaman zaman görüşür karşılıklı görüş alışverişinde bulunuruz. Geçtiğimiz günlerde sağ olsun ziyaretime gelmiş. Tabii sohbetin konusu 1 Kasım seçimleri oldu. Ama ben onu daha yakından tanımanız için siyasi mesajlarından daha çok akademik çalışmalarından bahsedeyim.

***

Çocukluk ve gençlik yıllarının büyük bölümünü İzmir'de geçiren Neslihan Hanım, yüksek lisansını "Ankara Kapalı Cezaevlerindeki Suçlular", doktora tezini ise cezaevlerindeki ensest, namus ve aile içi şiddet nedeniyle işlenen cinayet işleyen "Kadın Hükümlüler" konusunda hazırlamış. Peki, Türkiye'de hala bu konular tartışılmıyor mu? O zaman, bu konularda en yetkili isimlerden birisi Neslihan Çelik dersem herhalde fazla abartmış olmam. INC araştırma şirketinin kurucu ortağı olan Neslihan Hanım'ı Türkiye'nin nabzını da daha yakından tuttuğundan eminim. Çelik, 2009-2011 yıllarında MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Başdanışmanı olarak görev yaptığını da sizlere dip not olarak iletmek isterim.


Yeni görevinde başarılar dilerim

7 Haziran seçimlerinde AK Parti İzmir 1.Bölge 10. sıradan Milletvekili Adayı olan Talip Uzun, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu üyeliğine atandı. Milletvekili seçilemeyen Uzun, Türkiye Tıbbi İlaç ve Tıbbi Cihazlar Kurumu Denetim Hizmetleri Başkan Yardımcılığı görevine döndü ve bu söz konusu atama gerçekleşti. Kurum çalışanları Talip Uzun'u onuruna verdikleri bir yemekte, kurumlarına verdikleri katkı ve hizmetlerinden dolayı teşekkür ettiler. Ben de Talip Uzun'a yeni görevinde başarılar dilerim.

Bu arada CHP'de önseçimden çıkmasına rağmen 1 Kasım için başvuru yapmayan İzmir eski aday adayı Turgay Bozoğlu, Kılıçdaroğlu tarafından Meclis Grubu'na ekonomi danışmanı olarak görevlendirildi. Bozoğlu'na yeni görevinde başarılar dilerim.


YORUMSUZ

Salı günkü yazımda adı geçen kişinin kendi twitter hesabından yaptığı paylaşımı yorumsuz olarak okuyucularımın ve "Basın Özgürlüğü" nün sözde savunucularından olan İzmir Gazeteciler Cemiyeti yönetimin takdirine sunuyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA