banner32

Siyasette Artık Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olmayacak !..

CHP’nin 31 Mart seçiminde İstanbul,Ankara,Adana,Mersin ve Antalya başta olmak üzere bir çok büyükşehir’de seçimi kazanmasından dolayı partililer gelecek seçimden iyice umutlandılar.

Siyasette Artık Hiç Bir Şey Eskisi Gibi Olmayacak !..
 Ak Parti İçinde iki yeni partinin çıkması muhalefete taze kan olacak mı ?

Ak Parti Genel başkanlığı ve başbakanlık yapan Prof.Dr.Ahmet Davutoğlu’nunve eski bakan ve başbakan yardımcısı Ali Babacan’ın Aralık 2019 içinde partimizi kurup halka tanıtacağız çıkışları Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere Ak Parti üst yönetimini ciddi olarak rahatsız ediyor.

İstanbul Times Haber Merkezi / Mehmet Osmanoğlu

Siyasette hiçbir şey artık eskisi gibi olmayacak gibi görünüyor

Gerek yeni sistemin getirdiklerinden,gerekse de Ak Parti’nin artık eski gücünü koruyamamasından dolayı bundan sonra yapılacak olan seçimlerde hiçbir şeyin artık eskisi gibi olmayacağını gösteriyor.

Ak Partiyi en çok kötü giden ekonomik gidişat vuracak

Ülkemizde artık ortadirek diye bir sınıf kalmadı. Ya çok fakir insanlar var yada çok zengin. Ülkelerin sorun yaşamaması için orta gelir grubu’nun mesut ve mutlu olması gerektiği uzmanlar tarafından ifade diliyor.

Bugün dünyada sorun ve protesto hareketleri ile çalkalanan ülkelere bakıldığı zaman orta gelir gurubun ekonomik dengelerinde sarsılmanın olduğu görülecektir.

Bugün bütün dünyada ekonomik olarak ciddi sorun ve sıkıntılar yaşanıyor. Haliyle bunun kötü sonuçlarını ülkemizde üzerine düşen kadar yaşıyor. Hükümet bu sorun ve sıkıntıları yeni vergiler koyarak aşamaz. Üretim ve istihdama yönelik çalışmalara önem verilmesi gerekir.

Ak Parti ciddi bir medya desteğine sahip. Ancak mutfağında yemek pişiremeyen ev hanımı süslü sözlere ve parlak vaadlerden ziyade kendi yaşadığı sıkıntılara bakar.

Davutoğlu ve Babacan’ı kimse küçümsemesin …

Davutoğlu ve Babacan’ın son 1 seneye kadar Ak Parti içinde olmaları ve görev verilmediği için parti kuracak olmaları bir dezavantaj olarak görülüyor. Ancak buna rağmen yaptığımız sokak röportajlarında bir çok seçmen‘in oy verebiliriz açıklamaları da bu her iki parti’ in Ak partiyi zora sokacak kadar oy alacağını da gösteriyor.

Özetlemek gerekirse 2020 de veya 2023 den önce erken bir genel seçim olur mu olmaz mı bilinmez ama en kötü ihtimal ile 2023 de zaten seçim olacak. İşte yapılacak olan ilk seçimde hep beraber siyasette artık hiçbir şeyin eskisi gibi olmadığını göreceğiz.

Kaynak : İstanbul Times Haber Ajansı (İTHA)

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35