REKLAMI GEÇ

SİYASETTE AHLAK!

17 Mart 2019 Pazar

2 hafta kaldı seçime.

Herkes eteğindeki taşları döküyor her geçen gün. Hemen hemen herkesin oy vereceği yer kesinleşti. Kararsızlar hala olsa da hepsinin gönlünde yatan aslan belli!

Bu bir yerel seçim. Hala bunun farkında olmadığını düşündüğüm insanlar var. Cumhurbaşkanı ya da milletvekili seçmiyoruz yani. Belediye başkanı, belediye meclis üyesi ve muhtarlarımızı seçerek onlardan ilimizi, ilçemizi, mahallemizi en güzel şekilde yönetmesini bekleyeceğiz.

Genel siyasetin ya da Ankara, Adana gibi illerin dili maalesef yerel seçimin çok ötesinde. Suçlamalar, belden aşağı vurmalar, tehditler, hakaretler… Zannedersiniz yerel seçime değil savaşa gidiyoruz.

Denizli ise farklı. Osman Zolan aday olarak açıklandıktan hemen sonra rakibi hakkında konuşmayacağını, hakaret etmeyeceğini kendi işine odaklanacağını açıkladı. Aynen o şekilde davrandı. Aylardır neredeyse mahalle mahalle gezen Zolan, yaptıklarını ve bundan sonra yapacaklarını anlatıyor. Rakibi hakkında konuşmamaya özen gösteriyor. Rakibi Ümit Bahtiyar’ın da hakkını vermek lazım. Gittiği her yerde kendi projelerini anlatıyor. Nelerin yanlış gittiğini ve nasıl düzelmesi gerektiğini paylaşıyor vatandaşla. Osman Zolan hakkında kötü bir söz işitmedim ben şu ana kadar kendisinden. Bu da siyasete ahlak getiriyor, seviye getiriyor. Kim kazanırsa kazansın, Denizli özelinde siyasete bir seviye ve ahlak getirdikleri kesin.

Bu keşke tüm Türkiye’ye yayılsa! Ama maalesef herkes siyasetteki ahlaktan, daha doğrusu genel ahlaktan o kadar faydalanmamış. Seçimi kazanalım da nasıl olursa olsun kazanalım bakışıyla hareket ediyorlar!

Bir de kraldan çok kralcılar var ki bence siyasetin ahlakını, seviyesini yerin dibine batıranlarda onlar! Devlette çalışan arkadaşını,akrabasını ‘Bu bizim partiye oy vermeyecek’ diyerek ‘gammazlayıp’ seçim sonrası işten çıkarılmasına çalışanları mı ararsınız, seçim süresince selamı sabahı kesenleri mi!

Düğününe gelecek olan akrabanı, bebeğini görmeye gelecek komşunu, cenazene gelecek olan sevdiklerini bir seçim için harcamaya değer mi? Hayatta ekmekten daha değerli şeyler de var. Ahlak gibi, namus gibi, onur gibi, şeref gibi! Ekmeğini her yerde her şekilde kazanırsın belki ama onurun şerefin yoksa sen de yoksun!

Hem ne diyordu rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu:

‘’Seçimler kavga aracı olmasın. Sel gider kumu kalır. Bu seçim de gidecek ama siz akraba olarak komşu olarak kalacaksınız.’’

 

 

 

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı