AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Cumhuriyet Halk Partisi'nden (CHP) istifa ederek, İYİ Parti'ye geçen milletvekilleri hakkında değerlendirmelerde bulundu.

İKTİDAR OYUNLARI...

Milletvekilinin parmak hesabı olarak görülmemesi gerektiğini kaydeden Kurt, "Vatandaş da bu şekilde görmüyor. Bizim rahatsızlığımız bu yönde. Dünyaya baktığınızda bir adam sağcıysa sağcıdır, solcuysa solcudur. Kalkıp da bu şekilde parti değiştirme dünyanın diğer yerlerinde görülmüş şeyler değil. Türkiye'de de Güneş Motel ile başladı, özellikle 1990'larda çok kötü hatıralar var. Meclis'teki aritmetiği değiştirmek, iktidar oyunları oynamak adına birileri dışarıdan güdümlü, yeri geldiğinde parayla, tehditle ya da başka şekillerde milletvekillerini aldılar, sattılar, bir şeyler yaptılar. Bu durumu da bunların bir parçası olarak görüyorum" diye konuştu.

SİYASET CİDDİ YAPILIR

Vatandaşın da bir iradesi olduğunu belirten Kurt, "Halkımız demiş ki: 'Sen git bu partiden milletvekilliği yap.' Bağımsız milletvekili olsa istediğini yapsın, halk onu öyle kabul etmiştir. Ama sen bir partiden vekil oluyorsun ve sonra bunu yapıyorsun, neticesinde bu siyasetin seviyesini aşağıya çekmektir. Bugün orada yarın başka bir yerde. Geçmiştekilerin tamamı dışarıdan yapılan bir operasyondu, bu da CHP ve İYİ Parti'yle beraber yapmış olduğu bir operasyon. Bu tip partileri gördük, Ecevit'e de yapıldı. Demirel kendi partisine yaptı zamanında. Bunların hepsi kayboldu gitti. Bunlara gerek yok siyaset ciddi yapılması gereken bir iş. Milletvekillerinin güzel hatıralar bırakması gerekir. Bunlar atlatılması zor şeyler değil ama seviyeyi düşürüyor. Yazık oldu. Gereksiz bir hamleydi" ifadelerini kullandı.

Zerrin SOMUNCU / ÖZEL HABER