AK Parti Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, Türk Milleti'nin kahramanlığını bir kez daha ortaya koyup, gururlandıklarını kaydetti. 
 
Nevşehir Milletvekili Ebubekir Gizligider, yayınladığı mesajında, " Nevşehir'den İzmir'e, Ardahan'dan Edirne'ye, Trabzon’dan Hatay’a, bu şanlı topraklarımızın her karışını, bu kadim topraklarda yaşayan ve gurbette olan değerli milletimizi muhabbetlerimle selamlıyorum. 

Her şeyden önce hainlerin, milletin egemenliğini ve demokrasimizi hedef alarak, 15 temmuz gecesi ve sonrasında kalkıştıkları hain darbe girişimleri sırasında hayatını kaybeden aziz şehitlerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı dilerim.

Başta milletimize olmak üzere, elini değil gövdesini taşın altına koyarak hain darbecileri püskürten, Emniyet Teşkilatımızın her bir mensubuna, darbecilerin değil milletin ordusu olduklarını gösteren askerlerimize şükranlarımı sunuyorum.

Bu hain darbe teşebbüsünün adı vatana ihanettir. Bu teşebbüsün başlamasıyla ellerini ovuşturarak ülkemizin pes etmesini bekleyenler, bugüne kadar olduğu gibi hüsrana uğramışlardır.
Milli egemenliğin vücut bulduğu Türkiye Büyük Millet Meclisimizi, bombalama hainliğinde bulunanlar şunu iyi bilsinler ki, jetler kalkamasın diye hasat edeceği tarlasını yakan, füze kamyonları hareket edemesin diye lastiklerini kesen, ele geçirdiği tankı bilmediği halde yürütüp nereye götüreceğini soran, aracını yürüyen tankı engellemek için paletin içine sokan, tüm kışlaların giriş çıkışlarını sokakları ve caddeleri iş makineleriyle tutan ve vatan hainlerine ŞAHADET umarak etten duvar olup 3 saat içinde darbeyi engelleyen tarihin görebileceği en şanlı millet bu yaptığınız hainliğinde hesabını sizden soracaktır. Allah bize bir daha böyle hainlik görmeyi nasip etmesin. Allah milletimizin birliğini, devletimizin devamını daim eylesin. Rabbim idarecilerimize, siyasilerimize bu hainlerle mücadele edecek güç ve kuvvet versin.

21 Temmuz itibariyle Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, milletimize bu hain planları kuranlardan hesap sormak için, paralel şebekeleri ülkemizden temizlemek için, MGK ve Bakanlar Kurulundan Olağanüstü Hal ilan edilmesi kararının çıktığını açıkladı. Milletimiz şunu çok iyi bilmelidir ki OHAL, hainlere karşı milletimizin can güvenliğini, diğer hak ve özgürlüklerini korumaya yönelik geçici bir tedbirdir. Bu halde vatandaşlarımızın günlük yaşamı hiçbir şekilde etkilenmez. Fakat darbe ve terör destekçilerinin her türlü hak ve özgürlüğü kısıtlanır. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bu uygulama kesinlikle demokrasiye, hukuka ve özgürlüklere karşı değildir. Bu değerleri korumaya yöneliktir.

Son olarak Nevşehir’imizde, darbe teşebbüslerine karşı vakur bir şekilde tavrını ortaya koyan, hainlere geçit vermeyen yediden yetmişe her vatandaşımızı, polisimizi, askerimizi, yöneticilerimizi en kalbi duygularımla selamlıyor, şehit olan hemşehrilerimize yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. İyi ki varsın TÜRK MİLLETİ, iyi ki varsın TÜRKİYEM... "