CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla düzenlenen sokak iftarında binlerce vatandaş birlikte iftar açtı. Nevşehir CHP İl Başkanlığı’da yaptığı organize ile 85 kişiden oluşan bir ekiple iftara katıldı. İftar programına; CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, Merkez İlçe Başkanı Semasi Yücel, Hacıbektaş İlçe Başkanı Arif Yoldaş Altıok, Avanos İlçe Başkanı Alper İbaş, Kozaklı ilçe başkanı Şükrü Aral, Acıgöl ilçe başkanı Halil Aytekin ve Gülşehir ilçe başkanı Yakup Özmen’le birlikte yönetim kurulu üyeleri katıldı.
İftara yoğun bir katılımın olduğunu kaydeden CHP Nevşehir İl Başkanı Kamil Gülmez, “ Halkımızın yoğun ilgi gösterdiği bu geniş katılımlı iftarda Mübarek Ramazan ayının ikliminde kucaklaştık. Birlik ve beraberlik örneği sergiledik. Ezan öncesinde Kuranı-Kerim okundu, daha sonra da tasavvuf müziği eşliğinde semah gösterileri sunuldu. iftar buluşmasında Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu da bir selamlama konuşması yaptı” dedi.
İftarda birlik-beraberlik mesajları
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “Oruç tutuyoruz, iftarımızı yapıyoruz. Dileğimiz huzurlu bir Türkiye, barış içinde bir Türkiye, kardeşçe yaşanan bir Türkiye” dedi.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, iftar sonrası yaptığı konuşmada, tüm İslam aleminin Ramazan Ayını kutlayıp, tutulan oruçların kabul olması dileğinde bulunarak birlik ve beraberlik mesajı verdi. Huzurlu bir şekilde iftarlarını yaptıklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, ’Oruç tutuyoruz, iftarımızı yapıyoruz. Bütün bunları huzurlu bir Türkiye dileğiyle, barış içinde bir Türkiye, kardeşçe yaşanan bir Türkiye, en büyük dileğimiz bu, en büyük arzumuz bu. Sofraya otururken güler yüzlü oturalım. Haberleri dinlerken rahat dinleyelim. Yolda karşılaştığımız vatandaşa tanımadık bile olsa selam verelim, oturalım sohbet edelim, konuşalım bir arada olalım” diye konuştu.
Anadolu’nun toprakları bereketlidir diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bu topraklar şehitlerimizin, gazilerimizin bize armağan ettiği topraklardır. Bu topraklarda Yunus Emreler vardır. Mevlanalar vardır. Bu topraklarda Erzurumlu Emrahlar vardır. Bu topraklarda Neşet Ertaşlar vardır. Bu topraklarda Hacı Bektaşı Veliler vardır. Dolayısıyla bu topraklarda bereket vardır. Bu topraklarda kardeşlik vardır. Bu topraklarda birlikte yaşamak vardır. Kimliğimiz ne olursa olsun, inancımız ne olursa olsun, yaşam tarzımın ne olursa olsun beraber bir arada aynı havayı teneffüs ederek kardeşçe barış içinde yaşamak istiyoruz.’
İftara Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz, Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Kayseri Milletvekili Çetin Arık, CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır’da katıldı.