Siyaset, yarım zamanlı çalışma yönetmeliğini 2 yılda çıkaramadı

Yarım zamanlı çalışmada, kanun yayımlandıktan sonra çıkması gereken yönetmelikte, bugün yarın diye diye 2. yıla geldik. Sayın Bakan Yarım Zamanlı Çalışma Yönetmeliği ne zaman yayımlanacak ?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 20 Kasım 2017 11:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Siyaset, yarım zamanlı çalışma yönetmeliğini 2 yılda çıkaramadı

10 Şubat 2016 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan kanunla 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa eklenen "Doğum Sonrası Yarım Zamanlı Çalışma" başlıklı ek 43 üncü madde ile devlet memurlarına çocuğunun mecburi ilköğretim çağının başladığı tarihi takip eden aybaşına kadar olan dönemde yarım zamanlı çalışabilme hakkı getirileli baya zaman oldu.

Konu hakkında hazırlanarak Bakanlar Kurulundan da geçtiği söylenen ve Başbakanlığa gönderilen Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlanmadığından hangi memurların Yarım Zamanlı Çalışma hakkından yararlanabileceği maalesef bir türlü belli olmadı.

En son Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu 20 Ekim 2017 tarihinde yaptığı açıklamada, yarı zamanlı çalışma yönetmeliğinin haftaya Başbakanlığa gönderileceğini açıklamıştı.

Maalesef bu açıklamanın üzerinden de bir ay geçmesine rağmen üzülerek söylemek gerekirse yönetmelik halen yayımlanmış değil !

Sorun ne bilmiyoruz ama bu işin bu kadar gecikmesinde hayra alamet bir durum göremiyoruz. Bir kanun maddesi yayımlandıktan neredeyse "iki yıl sonra" ülkemizde hayata geçecekse bürokrasi maalesef ülkemizin en büyük sorunlarından biri olmaya devam edecektir.

Bayan olması hasebiyle ayrı bir hassasiyeti olduğuna inandığımız Sayın Bakan Jülide SARIEROĞLU'nun gerekli talimatı vererek bu işi hızlandırmasını tüm memurlar adına talep ediyoruz !

Yavuz Selim KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber