hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD polisi siyahi bir kadını öldüresiye dövdü!

    ABD'de beyaz bir polisin, siyahi bir şüpheliyi nefessiz bırakarak öldürmesinin üzerine protestolar sürerken tansiyonu yükseltecek yeni bir olay daha yaşandı. Bu kez de polis siyah bir kadını yumruklarken görüntülendi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ülkede günlerdir protesto edilen polis şiddetinin kurbanı oldu. Siyahi bir kadının polis tarafından öldüresiye dövüldüğü bu görüntüler de ABD'den geldi.

    Hafta başında Minneapolis kentinde George Floyd adında silahsız bir siyahinin, beyaz bir polis tarafından gözaltına alınırken boğularak öldürülmesi, ülkede polis şiddetine karşı yıllardır biriken öfkenin bir kez daha patlamasına sebep oldu. Birçok kentte günlerdir protestolar düzenlenirken, Detroit'ten tansiyonu daha da yükseltecek görüntüler geldi. Bir polisin, siyahi bir kadını öldüresiye yumrukladığı ortaya çıktı.

    Yerel basındaki haberlere göre olay salı gecesi yaşandı. Polis, "ateş açıldığı" ihbarı üzerine olay yerine, siyahilerin yaşadığı bir mahalleye gitti. Mahalle sakinlerini olay yerinden uzaklaştırmak istedi. Bu sırada yaşananları cep telefonu ile görüntülemek isteyen Sha'Teiny Grady El ve kocası Dan Grady El'e polisin müdahalesi sert oldu. Cep telefonu kamerasına yansıyan görüntülerde polis, kendisine itiraz eden siyah kadını öldüresiye yumrukluyor. Çevredekilerin itirazlarına aldırış etmeyen polis memuru, yüzüne defalarca yumruk attığını kadını yere yatırarak darp etmeye devam ediyor. Diğer bir polis ise kadının kocasına şok tabancası ile müdahale ediyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Washtenaw ilçesi şerifi, görüntülerin ortaya çıkmasının ardından olayın kabul edilemez olduğunu söyledi. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, polis memurları idari izne çıkarıldı. Kadın ve kocasının ise adaleti engellemek suçlamasıyla hakim karşısına çıkarılabileceği, kadının polisler hakkında açtığı davaların reddedildiği söyleniyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow