|

'PKK Afrin'deki sivilleri Rakka'ya götürecek'

TVNET'in sınır hattından yaptığı Afrin Özel programına konuk olan Yeni Şafak gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen, ABD'nin öncülüğünde yeni bir plana işaret ederek "Terör örgütü PKK/PYD, Afrin'den taşıdığı sivil sayısı 110 binden fazla. Bu sivilleri Rakka'ya götürecekler. Arap nüfusunun egemen olduğu Rakka'daki coğrafya değişiminin mimarı Amerika'dır. Rakka'ya terör örgütü yandaşlarını götürüyorlar" dedi.

Yeni Şafak
21:11 - 19/03/2018 Pazartesi
Güncelleme: 21:21 - 19/03/2018 Pazartesi
Yeni Şafak
Yeni Şafak gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen, TVNET canlı yayınında operasyonun son durumunu değerlendirdi.
Yeni Şafak gazetesi muhabiri Yılmaz Bilgen, TVNET canlı yayınında operasyonun son durumunu değerlendirdi.

Zeytin Dalı Harekatı'nın 58. gününde Türk Silahlı Kuvvetleri ve Özgür Suriye Ordusu, Afrin'in tamamında kontrolü sağladı.

TVNET'in Özel Yayını'nda konuşan Yeni Şafak muhabiri Yılmaz Bilgen, Rakka'daki kirli nüfus planına işaret etti.

Bilgen'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Afrin'den çıkan siviller

ABD'nin generalim dediği, Şahin Cilo dün Tel Rıfat bölgesinde kendi elemanlarını karşıladı. Niye geldi peki? Özel bir strateji. Terör örgütü PKK/PYD, Afrin'den taşıdığı sivil sayısı 110 binden fazla. Bu sivilleri Rakka'ya götürecekler. Arap nüfusunun egemen olduğu Rakka'daki coğrafya değişiminin mimarı Amerika'dır. Rakka'ya terör örgütü yandaşlarını götürüyorlar. Yanlarında da bin 400 sivili de kalkan ve savaştan sonra esir takası için kullanmak üzere götürüyorlar.

Terör örgütü PKK'nın burada çok ciddi yatırımları var. Cinderes, terör örgütünün kutsal mekanı olarak görülüyor. PKK'ya en fazla para kazandıran coğrafya burasıdır. Bütün zeytinyağı fabrikalarına el koydular.

"Teröristler yer altına indi"

Raco ve Şeyh Hadid arasında sıkıntlı bölgeler var. Burada savaş varmış gibi nöbetler devam ediyor. Şu anda TSK ve ÖSO da teyakkuzda. Bu bölgelerde, çok sayıda arasında terörist var. Afrin için çok farklı bir savaşın boyutu henüz yeni başlıyor. Birçok yerde yer altına indiler.

"Rakka operasyonu öncesi 650 bin sivil vardı"

ABD, Dışişleri Bakanlığı, 'Afrin için endişeliyiz' açıklamasını yaptı. ABD o bölgede operasyon yapmadan önce 650 bin sivil vardı. PKK-ABD işgalinin üzerinden aylar geçmesine rağmen, hiç kimse Rakka'ya dönmüyor.

#Afrin
#Zeytin Dalı Harekatı
6 yıl önce