banner32

Sivil Savunma ekibi eğitimlere başladı

Başakşehir Belediyesi Sivil Savunma Ekibi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile yapılan işbirliği kapsamında ilk eğitimini aldı.

Sivil Savunma ekibi eğitimlere başladı
 Başakşehir Belediyesi Sivil Savunma Ekibi, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile yapılan işbirliği kapsamında ilk eğitimini aldı.
İlk gün “Temel Afet Bilinci Eğitimi” alan sivil savunma eğitmeni adayları, 4 günlük programın ardından afetlere karşı hazırlık konusunda Başakşehirlileri bilgilendirmeye başlayacak. 
Başakşehir Belediyesi, Destek Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde kurulan Sivil Savunma Ekibi’nde yer alacak sivil savunma eğitmenlerinin yetiştirilmesi amacıyla Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ile işbirliği yaptı. Sivil Savunma Ekibi’ne, Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Afet Hazırlık Eğitim Birimi’nden Jeofizik Mühendisleri Yavuz Güneş ve Elif Çiftçi tarafından ilk eğitimleri verildi. 
Eğitimlere 16 eğitmen adayı katılıyor 
Başakşehir Belediyesi Kademe Binası’nda gerçekleştirilen eğitime Başakşehir Belediyesi’nin farklı birimlerden 16 eğitmen adayı katıldı. 4 gün sürecek eğitimin ilk gününde, sivil savunma eğitmeni adayları “ABCD Temel Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi”ne tabi tutuldu. 
“Türkiye bir deprem ülkesi”
Temel Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi’nin ilk dersi, katılımcıların sorularının cevaplanması ve el kitapçıklarının dağıtılmasıyla sona erdi. Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş, eğitimle ilgili olarak şunları kaydetti: “2 farklı eğitim türümüz var; ABCD Temel Afet Bilinci Eğitmen Eğitimi ve Yapısal Olmayan Tehlike Alanları Eğitimi. 4 gün sürecek bu eğitim programında katılımcılara afetlere karşı hazırlık konusunda gereken tüm bilgileri aktaracağız. Türkiye’nin bir deprem ülkesi ve oaldığımız tedbirlerle deprem tehlikesini belki ortadan kaldıramayacağız ama riski en aza indirmemiz mümkün.” 
Eğitmen adaylarını zorlu bir süreç bekliyor 
Sivil savunma eğitmeni adayları için zorlu süreç 4 günlük eğitimin ardından başlayacak. Adaylar, eğitimlerde öğrendiklerini bir yıl içinde 100 kişiye aktaracak.  Bu eğitimleri en az 4 kez tekrarlayarak verdiği eğitimleri belgeleyen adaylara, Kandilli Rasathanesi tarafından “Afete Hazırlık Eğitim Birimi Eğitmeni” sertifikası verilecek. 
Sivil savunma eğitmeni olmaya hak kazananlar, Başakşehir’deki sivil toplum kuruluşlarında, okullarda ve kamu kurumlarında doğal afetler konusunda toplumu bilinçlendirmeye yönelik eğitimler verecek. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner34

banner35