Mustafa Kemal Atatürk'ün, 19 Mayıs 1919'da Samsun'da yaktığı özgürlük ve bağımsızlık ateşi, 101'inci yılında yurdun her yanında coşku ve gururla kutlanırken, Vakfıkebir İlçesinde kurulan sivil bando eşliğinde kutlamalar gerçekleştirildi.





Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bağımsızlığa giden özgürlük ateşini, bundan tam 101 yıl önce Samsun'da yaktı. Bandırma isimli vapurla gittiği Samsun'dan Anadolu'ya geçen ve kurtuluş mücadelesini başlatan Atatürk'ün, Türk Milleti'ne bıraktığı, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı", koronavirüs salgınına karşı alınan tüm önlemler eşliğinde Vakfıkebir İlçesinde kurulan sivil bando eşliğinde coşku, şükran ve gururla kutlandı.
Vakfıkebir İlçesi Hükümet Konağı önünde düzenlenen tören Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Yunus Ali Civil’in Atatürk anıtına çelenk sunmasının ardından saygı duruşu ve istiklal marşının okunması ile son buldu. Hükümet Konağı önündeki törene İlçe Kaymakamı Mesut Yakuta, Belediye Başkanı Muhammet Balta, İlçe Milli Eğitim Müdürü Samim Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Merthan Çelikdağ, İlçe Jandarma Komutanı Safa Akgün, Daire Amirleri, Siyasi Parti Temsilcileri, STK Temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Programın sunuculuğunu Vakfıkebir Fen Lisesi Edebiyat Öğretmeni Temel Yavuz yaparken, İstiklal Marşımızı aynı okulun Müzik öğretmeni Handan İslam eşliğinde coşku ile söylendi.



Vakfıkebir Sivil Bando Takımı eşliğinde protokol Vakfıkebir Devlet Hastanesine kadar yürüyerek Sağlık Çalışanlarına moral vermek amacı ile bando takımı tarafından yapılan gösteriyi izlediler. Daha sonra aralarında öğretmen, akademisyen, bankacı, mühendis ile mimarların yer aldığı arkadaş grubunun oluşturdukları Vakfıkebir Sivil Bando Takımı, ilçe sokaklarında sahne alıp, düzenledikleri gösteriyle, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladılar. İlçe Halkı evlerinin balkonlarından Türk bayrağı sallayarak alkışlar eşliğinde duygu dolu anlar yaşadılar.  İlçe halkı; maske takıp, sosyal mesafeye uyan grubun gösterisine, coşkuyla eşlik etti.