Sivaslı İlçe Halk Eğitim Merkezi istihdama katkı sağlıyor

Sivaslı Kaymakamlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Halk Eğitim Merkezi de Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanında yeni bir mesleki eğitim kursu başlattı.
Sivaslı İlçe Halk Eğitim Merkezi istihdama katkı sağlıyor

Son zamanlarda büyük rağbet gören hasta ve yaşlı bakım kursları istihdam sağlamasıyla da en gözde kurslar arasında yer alıyor. Sivaslı ilçesinde ilk kez açılan ve ücretsiz olan hasta ve yaşlı bakım kursuna katılan 15 kursiyer eğitim sonunda alacakları sertifika ile iş imkânı bulacaklar.

Sivaslı İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ilk kez açılan hasta ve yaşlı bakım kursu başladı. 15 kursiyer, 305 saatlik eğitimin ardından alacakları sertifika ile hastanelerde, huzurevlerinde, belediyelerde hasta ve yaşlı bakım personeli olarak çalışarak istihdama da katkı sağlamış olacaklar.

KAYMAKAM CEMBEKLİ; “HALKIMIZA MESLEK KAZANDIRMAK İSTİYORUZ”

Halk Eğitim Merkezlerinde yüz yüze eğitimin başlaması nedeni ile bir konuşma yapan Sivaslı Kaymakamı Semih Cembekli: “Geçtiğimiz dönemlerde Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü ile meslek edindirme kapsamında ilimizin kültürel künyesinde yer alan, unutulmaya yüz tutmuş meslekler kategorisinde bulunan halıcılık mesleğinin gelecek kuşaklara aktarılması için Uşak Halısı Dokuma; seracılığın ilçemiz genelinde yaygınlaşması için Örtü Altı Sebze Yetiştiriciliği proje kurslarını kaymakamlığımız halk eğitim merkezi müdürlüğü marifeti ile başarılı bir şekilde uygulamaya koymuştuk. Şimdi de Şubat 2021 dönemi ile birlikte salgından dolayı ertelemek zorunda kaldığımız meslek edindirme çalışmalarına halk eğitim merkezlerinin yüz yüze eğitime başlaması ile birlikte gerekli salgın tedbirleri alarak devam ediyoruz. İlçemizde yapımı devam eden huzurevinin bulunması, inşaatına başlanmış olan yeni Sivaslı Devlet hastanesi ile birlikte hastanemizin yatak kapasitesinin artacak olmasından dolayı hasta ve yaşlı hizmetleri alanında muhtemel olarak ihtiyaç duyulacak nitelikli eğitim almış personel ihtiyacını da göz önünde bulundurarak Uşak İŞKUR İl Müdürlüğü ile Hasta ve Yaşlı Hizmetleri alanında Öz Bakıma Destek Elemanı Eğitimi kurs programını uygulamaya koyduk. Yaşlanan nüfusumuz göz önünde bulundurulduğunda hasta ve yaşlı hizmetleri alanının günümüzde geçerliliği olan bir meslek kategorisi olduğunu düşünüyorum. Kursun ilk bölümünü tamamlamamızdan sonra vatandaşlarımızdan talep gelmesi durumunda yeni dönemlerini de uygulamaya koyabiliriz.” dedi.

Kursun içeriği hakkında bilgi veren Sivaslı İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Özden ise “ 18 Şubat 2021 tarihinde başlamış olduğumuz kurs programına 15 kursiyerimiz kayıtlı. Kursiyerlerimiz toplamda 305 saat eğitim görecekler ve 13 Nisan 2021 tarihinde kursu başarı ile tamamlamaları durumunda sertifika almaya hak kazanacaklar. Kursiyerlerimiz kurs sürecinde iş güvenliği ve sağlığı, iletişim, hasta transferi, öz bakım ihtiyaçları, sağlıklı beslenme, vücut bakıma yapma gibi konular üzerinde eğitim alacaklar. Kursun planlanmasında başta Sivaslı HEM Müdürü İlker Yelken olmak üzere bütün halk eğitim merkezi müdürlüğü personelimize teşekkür ediyorum.” dedi.  

Nisan 2021 döneminde kursun sona ermesi ile birlikte ilçe genelinde ya da kasabalarımızda hasta ve yaşlı hizmetleri alanında vatandaşlardan gelecek taleplere göre kursun ilçe genelinde yaygınlaştırılması bekleniyor.