BIST

USD / TRY

EURO / TRY

%0.03

ALTIN ONS

FAİZ

BRENT

Sektörler

İnşaatta yükselen değer: Yapısal çelik

İnşaat sektörü gerek teknolojinin getirdiği yenilikler gerek sürdürülebilirlik gibi konular nedeniyle değişim geçiriyor. Özellikle çelik yapılar hem güvenilir hem sürdürülebilir ve ekonomik olmaları nedeniyle revaçta.

Finans

Bir ayda 240 milyon dolarlık UDY girişi gerçekleşti

TCMB’nin 17 Nisan 2024’te paylaştığı Ödemeler Dengesi İstatistikleri derlenerek hazırlanan, “YASED Rakamlarla Uluslararası Doğrudan Yatırımlar Bültenine” göre, 2024 yılının Şubat ayında Türkiye’ye 240 milyon dolarlık Uluslararası Doğrudan Yatırım (UDY) girişi gerçekleşti.

Dünya

Dünyada en iyi iş nerede yapılır?

Küresel Finans Merkezleri İndeksi’nin, 29 binden fazla finans merkezi verilerine dayanarak yaptığı finans değerlendirmesine göre dünyada lider kent New York. Listede ABD’den beş kent var. Avrupa’nın zirvesinde ise Londra bulunuyor…

Teknoloji

İşlerimizi ne zaman ona bırakacağız?

“Yapay zekanın işlerimizi kaybetmemize neden olacağı” söylemlerini ne kadar ciddiye almalıyız? Çok mu korkalım? Yoksa henüz erken mi?

Teknoloji

Yandex, Türk işletmelerine yönelik harita çözümlerini tanıttı

Yandex, Türkiye'deki işletmelere yönelik haritalama, coğrafi konum ve navigasyon çözümlerini Yandex Maps API markasıyla tanıttı. Yandex'in sunduğu bu hizmetler, şirketlerin adres yönlendirme ve navigasyonla ilgili karşılaştıkları zorlukları etkili bir şekilde ele almalarına yardımcı olarak e-ticaret platformları, perakende zincirleri, lojistik firmaları, fintech şirketleri, üretim işletmeleri ile rota planlama ve yük taşımacılığı için haritalardan yararlanan tüm kuruluşlara fayda sağlıyor.

Dünya

Ülkelerin yapay zekâ ile ilgili düzenlemeleri

Birçok ülke yapay zekayı yasal çerçeveye oturtmak için ciddi adımlar atıyor. AB bu konuda bir yasa çıkardı. ABD bir yol haritası belirledi. Görünen o ki, 2027’ye kalmadan bu alanda tüm dünyada yasal düzenlemeler tamamlanacak...

BİZE ULAŞIN