• Güncel

    Filistin'in BM üyeliği gerçekleşir mi, gerçekleşirse ne değişir?

    Jacques Delors Enstitüsü'nde yardımcı araştırmacı, College of Europe'da Öğretim Görevlisi, aynı zamanda NATO Savunma Koleji'nin (Roma) Araştırma Bölümü eski Direktörü Prof. Thierry Tardy, Filistin'in 140 devlet tarafından tanınmasına karşın neden BM'de üye olamadığı ve devlet olarak tanınmadığını anlattı.

  • Güncel

    'Saldırıdan elde edilen siyasi ve büyük stratejik kazanımlar İran’a ait'

    "Taarruzun siyasi anlamı birinci kritik husustur." vurgusunda bulunan analisti Sine Özkaraşahin'e göre, İran'ın taarruzunun "temel başarı indikatörlerini doğru analiz etmek gerekiyor. Ve bu indikatörler askeri anlamlardan daha çok siyasi anlamlar taşıyor."

  • Güncel

    İsmet Özel: İdare bize, biz Türklere bırakılmıyorsa bu işi kim yapıyor?

    Şair yazar İsmet Özel, İstiklal Marşı Derneği'nin internet sayfasında dün yayımlanan yazısında, çok kişinin ağzından “Türkiye idaresi Türklere bırakılamayacak kadar önemli bir ülkedir” cümlesini işittiğini belirterek, "Eğer kendi ülkemiz olarak bildiğimiz toprak parçasının idaresi bize, biz Türklere bırakılmıyorsa bu işi kim yapıyor?" sorusunu seslendirdi.

  • Güncel

    ABD dış politikası Trump'a mı hazırlanıyor?

    Washington'daki politika çevrelerinde, Trump tarafından "derin devlet" olarak adlandırılan yerlerde, olası senaryolar üzerine tartışmalar muhtemelen devam ediyor.

  • Güncel

    ABD bombardıman uçakları ile İncirlik'te eğitim yapıldı

    Milli Savunma Bakanlığı sözcüsü, haftalık bilgilendirme toplantısında, ABD ve diğer bazı ülkelerle yapılan eğitimlere ilişkin bilgi verdi, bakanlık kaynakları da İran'ın İsrail'e saldırdığı gece Malatya Kürecik'ten İsrail'e bilgi aktarılıp aktarılmadığına ilişkin soruları yanıtladı.

  • Güncel

    Uluslararası hukuka göre yasak, İsrail'e serbest olan Fosfor Bombası nedir?

    Fosfor bombası, "1980 Konvansiyonel Silahlar Sözleşmesi" kapsamında uluslararası hukuk çerçevesinde yasaklı bir silah. İsrail'in saldırılarında kullandığı ABD yapımı beyaz fosfor bombası, temas ettiği bölgede toprağa ve suya geçiyor, çevreye olan zararlı etkisi yıllar boyunca devam ederken, insan üzerindeki öldürücü etkisi de diğer bombalara göre daha yüksek.

  • Güncel

    Lübnan'ı fosfor bombası ile vuran İsrail'e hiçbir bir tepki yok

    Batının himayesindeki siyonist rejim, Lübnan'ın güney bölgelerine fosfor bombasıyla saldırı düzenledi, 2’si bölge sorumlusu 4 Hizbullah mensubu şehid olurken, Hizbullah'ın Arab el-Aramşe'deki siyonist karargahına yönelik saldırısında ise 19 İsrail askeri yaralandı. Kullanımı yasak olmasına karşın İsrail'in fosfor bombası kullanmasına herhangi bir ülke ya da kurumdan tepki verilmedi.

  • Güncel

    G7 üyesi Japonya binlerce ton radyoaktif suyu okyanusa boşaltıyor

    Dünyanın 'gelişmiş' sayılan ülkelerinden Japonya, Fukuşima'da biriken 1,34 milyon ton atık suyu geçen yıldan beri peyder pey okyanusun ortasına döküyor. Dökme işleminin 30 yıl sürmesi bekleniyor. Almanya’da 2022 yılında G7 liderler zirvesinde kararlaştırılan “İklim Kulübü” aynı yıl kurulmuştu!

  • Güncel

    Avrupa Birliği, Gürcistan'ı yeniden uyardı!

    Gürcistan'ın "yabancı etki" yasasını çıkarmaması konusunda Almanya Başbakanı Scholz'un bizzat Gürcistan'daki uyarısının ardından Avrupa Birliği de sert dille yazılmış yeni bir uyarı yayınladı. Gürcistan'ın bağımsızlığını ciddiye almayan Avrupa Birliği, yasanın AB kurallarıyla uyumlu olmadığını öne sürdü.

  • Güncel

    'Uluslararası hukuk yüzsüzce ihlal ediliyor'

    BM Güvenlik Konseyi'nde düzenlenen oturumda konuşan Bakan Yardımcısı büyükelçi Ahmet Yıldız, acilen ateşkes talep edilen BMGK kararları ile Uluslararası Adalet Divanı'nın ihtiyati tedbir kararlarının uygulanmadığını belirterek, uluslararası hukukun "yüzsüzce" ihlal edildiğini vurguladı.

  • Güncel

    Zelenskiy'den Avrupa'ya: İsrail'e verdiğiniz desteği bize de verin

    Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, siyonist rejime canla başla destek veren Avrupa Birliği (AB) liderlerine verdiği mesajda, siyonistlere verilen hava savunma desteğinin Ukrayna için de bir aciliyet olduğunu söyledi, 'biz de aynı güvenliği hak ediyoruz' dedi.

  • Güncel

    Avrupa Birliği, İsrail'in yanında yer aldı

    Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Avrupa Birliği zirvesinde, Orta Doğu başlığıyla ilgili sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride İran kınandı, İsrail'e kınama yerine destek verildi, Hamas'ın esirleri serbest bırakması istendi, iki devletli çözüm vurgusu yapıldı, Lübnan'a destek yinelendi.

  • Güncel

    Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye Kıbrıs teklifi

    Belçika'nın başkenti Brüksel'de devam eden Avrupa Birliği zirvesinin sonuç bildirisinin, Türkiye ile ilgili bölümü açıklandı. "Türkiye'nin, Doğu Akdeniz'deki tüm yasa dışı sondaj faaliyetlerinden" vazgeçmesi karşılığında 2019'da askıya alınan ilişkilerin yenilenmesine ve Kıbrıs müzakerelerine yeşil ışık yakıldı.

  • Güncel

    Siyonistler, Refah'a sığınan sivilleri vuruyor

    Siyonist işgal ordusu, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine sürdürdüğü saldırılarında 5'i çocuk, 2'si kadın 8 Filistinli daha şehid oldu.

  • Güncel

    İktibas Dergisi Kayseri Şubesi Konferansı: Gazze'de neler oluyor?

    Gazze'deki direnişin canlı şahitlerinden Dr. Rukiye Demir Salhiyan, İktibas Dergisi Kayseri Şubesi tarafından Pazar günü Melikgazi'de düzenlenecek konferansın konuğu olacak.