• Güncel

    Soykırım endüstrisi ve Ermeni olayları

    Ermeni soykırım endüstrisinin en kuvvetli ve başarılı olduğu ülkeler başta Amerika Birleşik Devletleri (ABD) olmak üzere Fransa ve Almanya’dır. Buralarda güçlü bir Ermeni diasporası mevcuttur ve bulundukları ülkelerin kamuoylarını etkileme güçleri vardır.

  • Güncel

    Steinmeier Külliye'de resmi törenle karşılandı

    Türkiye’ye resmî ziyarette bulunan Almanya Federal Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde resmî törenle karşıladı.

  • Güncel

    İsrail destekçisi Almanya, Ankara'da protesto edildi

    Ankara Filistin Dayanışma Platformu öncülüğünde bir araya gelen gruptakiler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşme üzere Ankara'ya gelen Steinmeier'in ziyaret edeceği Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi yakınında toplandı.

  • Güncel

    Ebu Rudeyne: Washington onlarca yıldır bizi kandırıyor

    Filistin Enformasyon Bakanı ve Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Washington'ın İsrail'e Gazze Şeridi’ndeki savaşını durdurması için baskı yapmak yerine, onu askeri olarak desteklemek için milyarlarca dolar ayırdığını ve Filistin'in Birleşmiş Milletler'e (BM) tam üye olmasını engellemek için veto hakkını kullandığını söyledi.

  • Güncel

    İslam dünyasına ortak strateji geliştirme çağrısı

    Resmi ziyaret kapsamında Pakistan’a giden İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’yi ağırlayan Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Gazze’de devam eden soykırımı sona erdirmek için İslam dünyasının ortak bir strateji geliştirmesi gerektiğini söyledi.

  • Güncel

    Gazze'deki toplu mezarlara ilişkin acil soruşturma çağrısı

    Siyonist rejimi ve aylardır süren katliamını himaye eden uluslararası topluma çağrıda bulunan Güney Afrika Cumhuriyeti, Gazze'de ortaya çıkarılan toplu mezarlarla ilgili acil ve kapsamlı soruşturma başlatılmasını istedi. Bugüne kadar ne Uluslararası Adalet Divanı ne de Uluslararası Ceza Mahkemesi siyonist rejime karşı bir adım atmış durumda.

  • Güncel

    Irak Kalkınma Yolu Projesi'ne ABD'den izin

    Irak ile Türkiye arasında imzalanan Kalkınma Yolu Projesine ilişkin bilgi veren ABD Dışişleri Bakanlığının bir sözcüsü, geçen hafta Irak Başbakanının ABD'yi ziyaretinde konunun görüşüldüğünü söyledi.

  • Güncel

    ABD'den siyonistlere 26 milyar dolar katkı

    ABD Temsilciler Meclisi'nin geçen hafta sonu onaylayarak Senato'ya gönderdiği dış yardım paketi, Senato Genel Kurulu'nda gece geç saatlerde yapılan oylamada İsrail, Ukrayna ve Tayvan'a destek kararı 18 hayır oyuna karşılık 78 evet oyu ile kabul edildi.

  • Güncel

    Şili Devlet Başkanı'ndan İsrail açıklaması

    İsrail aleyhine ve Filistin halkı lehine açıklamalarına devam eden Şili Başkanı Gabriel Boric, siyonist rejimin yaptığının barbarlık olduğunu belirtirken, Hamas'ı 'terörist' olarak tanımlamaktan da çekinmedi.

  • Güncel

    Tarhan: Bu yaşanan olaylar büyük bir doğumun sancıları

    Psikiyatrist Prof. Dr. Nevzat Tarhan, "Gazze olaylarında insani ve evrensel değerler birdenbire göz ardı edildi." dedi, "bence bu yaşanan olaylar büyük bir doğumun sancıları” ifadesini kullandı.

  • Güncel

    Kassam Tugayları: İşgal güçlerine direniş kararlılıkla devam ediyor

    Kassam Tugayları, siyonist İsrail rejiminin bugün 200'üncü gününe ulaşan soykırım saldırılarına karşı bölgedeki direniş kararlılıkla mücadele etmeye devam ettiğini duyurdu. 

  • Güncel

    Teknoloji yarışında hedef Beyin ve Düşünceler

    Beyin çipi geliştiren Neuralink ile rakip şirket Synchron'un, felçli hastaların düşünceleriyle aktiviteler yapmasını hedefleyen beyin çipi teknolojisindeki yarış hızlanıyor.

  • Güncel

    "Kur'an'da Yahudilik ve Yahudileşme" konferansı cumartesi günü İktibas'ta

    İktibas Dergisi'nin Ankara'daki merkezinde 27 Nisan Cumartesi günü yazar Asım Şensaltık, "Kur'an'da Yahudilik ve Yahudileşme" konulu bir konferans vermek üzere konuk olacak inşallah.

  • Güncel

    'Gelişmiş' dünyanın gıda israfı, iki milyar insanı doyuracak boyutta

    Dünya genelinde üretilen ve hiç yenmeyen gıdalar, yetersiz beslenen kişi sayısının iki katından fazlası yani 2 milyar insana yetmesine rağmen bu durumun sürmesi, israfın önlenmesinin öneminin hala anlaşılmadığına işaret ediyor.

  • Güncel

    Kılıç: Almanya'nın ziyareti bizim için önemlidir

    10 yıl aradan sonra Almanya'dan Türkiye'ye gerçekleştirilen üst düzey ziyaret konusunda soruları yanıtlayan Başdanışman Akif Çağatay Kılıç, ziyaretin kendileri için önemli olduğunu, bir cumhurbaşkanının başka bir cumhurbaşkanını ziyaretinin, ilişkilerin ivmelenmesi isteğini ifade ettiğini söyledi.