1. Hoe Quincy Promes door een cokesmokkel over de Westerschelde tegen de lamp liep
    PREMIUM
    Reconstructie

    Hoe Quincy Promes door een cokesmok­kel over de Wester­schel­de tegen de lamp liep

    Het is een alledaagse winterdag in januari 2020 als een enorm containerschip de Westerschelde op draait. De Cap San Nicolas is geladen met honderden containers, waarvan er een paar gevuld zijn met zakken zout. Én nog wat extra inhoud, die de interesse heeft van een bekende profvoetballer. Deze krant maakte onder meer op basis van het vonnis van de rechtbank een reconstructie van de smokkel die een uitleveringsverzoek én een gevangenisstraf voor Quincy Promes opleverde.
    Vlissingen, Hulst, Terneuzen
  2. Ontsleutelde berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: ‘Dit is het adres van die hond’
    PREMIUM

    Ontsleutel­de berichten tonen hoe ‘Bolle Jos’ moord bestelt: ‘Dit is het adres van die hond’

    Zijn omzet in de internationale cocaïnehandel wordt geschat op een miljard euro. Maar de rechtszaak in juni tegen ‘Bolle Jos’ Leijdekkers (32) draait verder vooral om excessief geweld. Een reconstructie van hoe de Brabander een doldrieste overval in Finland zou hebben aangestuurd. Maar ook hoe hij een moordopdracht gaf op basis van een Funda-advertentie en een beloning van 200.000 euro: ,,Moeten we 4 heads op zetten, dat het zeker goed gaat.”
  1. Piloten krijgen vaker verstoord signaal boven Rusland en Midden-Oosten: het lijkt alsof ze ergens anders vliegen
    PREMIUM

    Piloten krijgen vaker verstoord signaal boven Rusland en Mid­den-Oos­ten: het lijkt alsof ze ergens anders vliegen

    Vliegtuigen die in de buurt van de Baltische zee vliegen krijgen steeds vaker storingen op hun gps-apparatuur. Het lijkt daardoor alsof ze ergens anders vliegen en dat is niet zonder gevaar. Vooral rond Rusland nemen de verstoringen de laatste weken toe. Volgens brigadegeneraal Han Bouwmeester is deze manier van misleiden een beproefde militaire tactiek om het een tegenstander zo lastig mogelijk te maken of om eigen troepenverplaatsingen te maskeren.