BBC News, Türkçe - Ana sayfa

Manşet haber

Diğer haberler

Seçtiklerimiz

  • hakem

    Türkiye'de hakemler neden sevilmiyor, hakem tartışmaları niçin bitmiyor?

    Türkiye'de Süper Lig'in bitimine 8 hafta kala futbol dünyasında en çok konuşulan kesimlerden biri de hakemler. "Bu hakemlerle bu lig bitmez" sesleri yine yükselmiş durumda. Spor yazarı ve yorumcusu Bağış Errten, Türkiye'de hakemlerin neden eleştirildiklerini ve hakem camiasıyla ilgili sorunların niçin çözülemediğini BBC Türkçe için değerlendirdi. 

  • Faras Samamreh,

    Batı Şeria'da ABD ve İsrail'i karşı karşıya getiren yerleşimci şiddeti

    ABD ve İngiltere’nin Filistinlilerin Batı Şeria’dan şiddet kullanılarak ayrılmaya zorlanması için uygulamaya koyduğu yeni önlemler kapsamında, Washington üç İsrailli yerleşimciye daha ve ilk kez yerleşimcilere ait iki çiftliğe ambargo koydu.

  • harita

    Türkiye'de siyanürlü altın madenciliği nasıl başladı, neden tartışılıyor?

    Türkiye’deki altın madenciliği tarihi, Bergama'dan beri yerel halk ve çevrecilerin destek verdiği maden karşıtı eylemler ve hukuki süreçlerle birlikte ilerliyor. Şubat ayında Erzincan Çöpler Altın Madeninde yığın liçinin kayması sonucunda yaşanan felaket Türkiye'deki altın madenciliği tartışmalarını tekrar gündeme getirdi. Türkiye’nin altın madenciliğini çevreciler, akademisyenler ve madencilerle konuştuk.

  • anne ve bebek

    Gazzeli annenin 7 Ekim'de doğan bebeğini doyurma mücadelesi

    Gazzeli anne, Amal Alabadla, 7 Ekim'de dünyaya gelen bebeği Muhammed ve iki yaşındaki ağabeyi Noah'ı hayatta tutabilmek için her gün mücadele veriyor.

  • çok dilli

    Tek dilli aileler için iki dilli çocuk yetiştirmenin faydaları ve zorlukları neler?

    Kendisi Hollandaca ve İngilizce konuşarak büyüyen Isabelle Gerretsen BBC Future için çocukların iki ya da daha fazla dilde akıcı konuşmasına yardımcı olan son araştırmaları ve tek dil konuşan ancak çocuklarını çok dilli yetiştirmek isteyen aileler için tavsiyeleri inceledi.

31 Mart yerel seçimleri

Türkiye

Dünya

Sağlık

Ekonomi

Çevre

Bilim

Teknoloji

Yaşam

Spor

Fotoğraf Albümleri