BBC News, Türkçe - Ana sayfa

Manşet haber

Diğer haberler

  • New York'taki Gazze eylemlerinde 300 protestocu gözaltına alındı

    New York'taki Gazze eylemlerinde 300 protestocu gözaltına alındı

    ABD üniversitelerinde haftalardır süren Gazze yanlısı protestolar devam ediyor. Dün gece Los Angeles'taki California Üniversitesi'nden (UCLA) paylaşılan videolarda bir grup İsrail destekçisinin Filistin yanlısı protesto kampına sopalarla saldırdığı ve barikatları yıkmaya çalıştığı görülüyor. Öte yandan dün gece New York'taki Columbia Üniversitesi'nde 300 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

  • Saraçhane'deki müdahale anı

    1 Mayıs'ta Taksim'e gitmek isteyen 217 kişi gözaltına alındı

    İstanbul'da Taksim’e yapılması planlanan 1 Mayıs yürüyüşleri birçok noktada engellendi, çok sayıda gözaltı gerçekleşti. Yürüyüşleri engellemek için 40 bin polisin görevlendirildiği bildiriliyor. İçişleri Bakanlığı'nın açıklamasına göre 217'si İstanbul'da olmak üzere 226 kişi gözaltına alındı, 28 güvenlik görevlisi de hafif şekilde yaralandı.

  • Gazze

    Türkiye, Güney Afrika'nın İsrail'e karşı açtığı soykırım davasına müdahil olacak

    Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Güney Afrika Cumhuriyeti’nin İsrail’e karşı Uluslararası Adalet Divanı’nda açtığı davaya Türkiye’nin de müdahil olacağını söyledi.

  • Sığınmacının Ruanda'nın başkenti Kigali'ye uçtuğu düşünülüyor

    İngiltere, gönüllü olan bir sığınmacıyı Ruanda'ya gönderdi

    İngiltere hükümetinin uyguladığı bir program kapsamında sığınma başvurusu başarısız olduktan sonra gönüllü olan bir kişi Ruanda'ya gönderildi.

  • Ankara

    5 ilde sağanak: Ankara'da ev ve iş yerlerini su bastı

    Türkiye'de sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmesinden kısa bir süre sonra iç bölgelerdeki bazı kentler yağışlı havanın etkisi altına girdi. Sağanak ve dolunun etkili olduğu Ankara'da bazı metro istasyonları ile ev ve iş yerlerini su bastı. Aksaray, Eskişehir, Nevşehir ve Uşak'ta da yağışlar hayatı olumsuz etkiledi.

  • zhuo

    Çinli kadınlar para biriktirmek için neden yabancılarla eşleşiyor?

    Çin'de ekonomik belirsizlik tasarruf oranlarının artmasına neden olurken, kadınlar internette başka kadınlarla eşleşerek para biriktirmeye çalışıyor.

Seçtiklerimiz

Türkiye

Dünya

Sağlık

Bilim

Teknoloji

Spor

Fotoğraf Albümleri