thejrc.org
Bugun...
Bizi izleyin:



SİT Alanına Kaçak Yapı Girişimine Geçit Yok!

Tarih: 13-06-2020 02:32:03 Güncelleme: 13-06-2020 02:36:03 + -


Çanakkale Valiliğinin talimatıyla Çanakkale Basın Enformasyon müdürlüğünün girişimleri ile Çanakkale İskele Meydanına 850 metre kare büyüklüğünde 9 metre yüksekliğinde dijital gösteri çadırı kurulması tartışma yarattı. Kaçak olara kurulmak istenen yapıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan müdahale etti; "SİT alanı içerisinde belediyemizden izin alınmaksızın halkın kullanım alanına böyle bir yapı yaptırmayız" dedi.


SİT Alanına Kaçak Yapı Girişimine Geçit Yok!

Çanakkale Valiliğinin talimatıyla Çanakkale Basın Enformasyon müdürlüğünün girişimleri ile Çanakkale İskele Meydanına 850 metre kare büyüklüğünde 9 metre yüksekliğinde dijital gösteri çadırı kurulması tartışma yarattı. Kaçak olara kurulmak istenen yapıya Belediye Başkanı Ülgür Gökhan müdahale etti; "SİT alanı içerisinde belediyemizden izin alınmaksızın halkın kullanım alanına böyle bir yapı yaptırmayız" dedi.

 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığına yakınlığı ile bilinen organizasyon şirketlerinden Haliç Medya Organizasyon şirketinin İskele Meydanında kurmak istediği 850 metrekarelik, 9 metre yüksekliğindeki gösteri çadırı tartışma konusu oldu.

TAKSİM MEDYANINDAN KALDIRILMIŞTI!

İstanbul Valiliğinin onayı ile geçtiğimiz aylarda Haliç Medya Organizasyon şirketi tarafından Taksim Meydanına da kurulan Dijital Gösteri Çadırı, İstanbul Koruma Kurulu tarafından kaldırılmıştı. Aynı şirket bu sefer de halkın gündelik yaşam alanı olan ve yayaların sıklıkla kullandığı İskele Meydanına aynı gösteri merkezini dikmek için sabah saatlerinde İskele meydanında iki TIR ile geldi. Belediyeden ve Koruma Kurulundan izin almaksızın yol kenarında bulunan dubaları söken şirket yetkilileri tonlarca ağırlıktaki iki TIR'ı İskele Meydanına çıkarttı.

 

BELEDİYE BAŞKANI GÖKHAN MÜDAHALE ETTİ

Çanakkale Basın Enformasyon Müdürlüğü yetkililerinde nezaret ettiği şirketin iki TIR ile İskele Meydanına çıktığı haberi üzerine Belediye Başkanlığı harekete geçti. Zabıtalar şirket yetkilileri ve Basın Enformasyon Müdürlüğü yetkililerine izinlerini sordu. İzinsiz olarak İskele Meydanına çıktıkları öğrenilince de çalışmalarına izin verilmedi.

İKİ AYDAN BU YANA KURMAK İSTİYORLARMIŞ!

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, SİT Alanı olarak tescilli olan ve Belediyenin yetkisinde kullanımı yapılan İskele Meydanına kaçak yapı kurulmasını önlemek için İskele Meydanına geldi. Çanakkale Basın Enformasyon Müdürü ile tartışan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; "Burası Çanakkale halkının kullanımına ait bir alandır. Buradan binlerce insan her gün faydalanıyor. İskele meydanı aynı zamanda bir SİT alanıdır. Buraya yapı yapmak için bizden hiç kimse izin almadığı gibi Koruma Kurulundan da böyle bir yapının kurulması için onay alınmamıştır. İki aydır bu konu gündemde yer alıyor, biz dillendirmedik. Böyle bir yapıya da asla müsaade etmeyiz" dedi.

"VALİMİZİN TALİMATIYLA.."

Çanakkale Basın Yayın Ve Enformasyon Müdürü Ali Güzel ise; "Bu yapı ile ilgili olarak Sayın Çanakkale Valimizin talimatıyla geldik. Kendisi gerekli izinleri vermiştir. Halkımızın Çanakkale'nin güzelliklerini dijital ortamda görmelerini sağlamak amacıyla yapacağımız bir çalışma yapacağız. Belirli bir süre kalacak sonra başka bir ile gönderilecek" dedi.

 

Açıklamalara tepki gösteren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ise; "Bakın bu 850 metrekare büyüklüğündeki 9 metre yüksekliğindeki çadır İskele Meydanının neresine yapılacak? Yayaların geçiş alanına mı yapılacak? Kimden izin alınmış, kim izin vermiş. Nezaketen bile olsun gelip sorulması gerekirdi. Ben yaptım oldu bitti ile olmaz bu işler. Hiçbir kurum belediyemizden izin almamıştır, bizde kimseye burası için bir tahsiste bulunmadık. Çanakkale'de istiyorlarsa başka yerlere yapmaları için izin verebiliriz. Ama ben Çanakkale halkına ait bir alana kaçak, izinsiz bir iş yaptırılmasına müsaade edemem. Burası için de ayrıca yargı süreci devam ediyor. Bu olay iki ay önce ilk gündeme geldiğinde biz bu konuda İdare Mahkemesine başvurduk. Yargı kararını beklemeden, kamu malına da zarar vererek, dubaları yıkıp TIR'ları içeri sokmuşlar" tepkisini gösterdi.

VALİ TAVLI ARADI.. BAŞKA YER BULUNACAK!

Zabıtalara talimat veren Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, şirketin çalışmalarına asla müsaade edilmemesini istedi. Tartışmaların yatışmasından kısa süre sonra Çanakkale Valisi Orhan Tavlı, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı telefonla aradı. Kısa süre görüşen ikili, şirketin kurmak istediği Dijital Gösteri Çadırı için başka bir alan bulunması konusunda görüş birliğine vardıkları öğrenildi.



HABER VİDEOSU





Bu haber 9350 defa okunmuştur.

Etiketler :

FACEBOOK YORUM
Yorum

DİĞER AYNALI PAZAR Haberleri

ÇOK OKUNAN HABERLER
FOTO GALERİ
  • Bebişler
    Bebişler
  • Yurdum İnsanı
    Yurdum İnsanı
  • FANTASTİK
    FANTASTİK
  • ATATÜRK
    ATATÜRK
FOTO GALERİ
VİDEO GALERİ
  • Doğtaş Mobilya'dan 18 Mart'a Özel Video
    resim yok
  • 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
    18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi 108'nci Yıldönümü
  • Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
    Çanakkale 2015 Tanıtım Filmi
  • Barışın ve Özgürlüklerin Kenti "Çanakkale"
    Barışın ve Özgürlüklerin Kenti
  • TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
    TSK'dan Muhteşem Çanakkale Türküsü
  • Çanakkale Gangnam Style
    Çanakkale Gangnam Style
VİDEO GALERİ
YUKARI