Şişli’nin Mahmut Hocası Mahmut Aytaç yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde!

Şişli’nin Mahmut Hocası Mahmut Aytaç yazılarıyla Şişli Gazetesi’nde!

Şişli’de doğrulu, dürüstlüğü, samimiliği ve açık sözlülüğü ile bilinen Şişli’nin Mahmut Hocası Mahmut Aytaç’ta artık yazılarıyla Şişli Gazetesi ailesine katıldı.

Mahmut Hoca, Şişli Gazetesi’ndeki ilk yazısında İsmet İnönü’nün ve Ulu Önde Atatürk’ün sözlerinin kendisine yol haritası olacağının mesajını verdi.

Aytaç, Şişli Gazetesi’ndeki yazılarında ‘İsmet İnönü’nün ‘Bu ülkede; namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ sözünü ve Atatürk’ün ‘Beni ve CHP’yi eleştirmekten çekinmeyin’ sözünü hiç unutmayacağım’ dedi.

İŞTE, MAHMUT AYTAÇ’IN İLK YAZISI

Selam; ekmek, hürriyet peşinde koşanlara.

Selam; her düşünceden, toplumun her kesiminden düşünen, gelecekten kaygı duyanların yazdığı, okuduğu Şişli Gazetesi ailesine.

Bin selam..

Bugünden itibaren ben de bu aileye katıldım. Düşüncelerimi sizlerle bu köşeden paylaşacağım. Düşüncelerimden önce sizlere kendimi tanıtmak istiyorum.

Evli ve bir kız bir de erkek olmak üzere iki avukat çocuk babasıyım. Ben sosyal bilgiler öğretmenliğinden, eşim de sınıf öğretmenliğinden emekliyiz.

İkimiz de Şişli’de CHP ve DİSK Emekli-Sen üyesiyiz. Ben aynı zamanda DİSK Emekli-Sen Şube Yönetim Kurulu üyesiyim. Şişli’de CHP’nin Feriköy mahalle delegesi ve mahalle komisyonu üyesiyim.

Yirmi sekiz yıllık öğretmenlik hayatımda en çok severek ve isteyerek girdiğim ders T.C. İnkılâp tarihi ve Atatürkçülük dersiydi. Bunu Vatandaşlık ve İnsan Hakları dersi takip etti.İslahiye İmam Hatip Lisesi’nde çalışırken dahi.

Derslerimden ve öğrencilerimden Hatay İl Kültür Şube Müdürlüğü’nü üç yıl süre ile yaptığım için ayrı kaldım. Bu sürede Hatay Halk Kültürü araştırmaları yaptım. Özellikle Hatay Alevileri yaşam biçimlerini araştırdım. Daha sonra tekrar daha çok sevdiğim öğretmenlik hayatıma geri döndüm.

İstanbul’a gelişim ise sadece öğretmenlikten değildi. Futbol hakem gözlemciliğinden, halk oyunları usta eğitmenliğinden, Türk Halk Müziği usta eğitmenliğinden ve uluslararası atletizm hakemliğinden de emekli oluşumdan son ra oldu.

Herkes İstanbul’dan emekli olup memleketine dönerken ben tersini yaptım. Bunu da İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde okuyan çocuklarımdan ayrı kalmamak için yaptım.

İlk önce Bahçelievler sonra da Şişli CHP ikinci evim oldu. 61 yaşıma yeni girdim. Sağlıklı olduğum süre içerisinde Şişli Gazetesi’nde yazmaya, Şişli CHP’de ve üyesi olduğum Beşiktaş Halk Evi’nde çalışmaya devam edeceğim.

Bu çalışmalarımda İsmet İnönü’nün ‘Bu ülkede; namuslular en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır’ sözünü ve Atatürk’ün ‘Beni ve CHP’yi eleştirmekten çekinmeyin’ sözünü hiç unutmayacağım.

 Yaşamım boyunca söylemlerimi eyleme dönüştürmüş biriyim. Bunu ileriki yazılarında göreceksiniz. Güzel günlere olan umudumu hiç kaybetmedim. Eksiklerim, yanlışlarım olursa da sizlerin engin hoş görüsüne sığınıyorum.

Umudunuz hiç sönmesin bir başka yazıda buluşmak umuduyla.       

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum