Şişli’de ‘Kültürler Birbirine Bakıyor’ etkinliği

Şişli Belediyesi’nin ilçenin bir arada yaşayan farklı kültürlerini tanıtmak amacıyla Feriköy’de düzenlediği ‘Kültürler Birbirine Bakıyor’ etkinlikleri geçtiğimiz hafta Ermeni kültürü tanıtımıyla başladı. Etkinlik kapsamında 6 Aralık günü de Yahudi müziği ve kültürü tanıtılacak.

Toplum
28 Kasım 2018 Çarşamba

Şişli Belediyesi’nin ilçenin bir arada yaşayan farklı kültürlerini tanıtmak amacıyla Feriköy’de düzenlediği ‘Kültürler Birbirine Bakıyor’ etkinlikleri geçtiğimiz hafta Ermeni kültürü tanıtımıyla başladı. Ermeni kültürüne ait yemeklerden müziğe, gelenek ve göreneklerden yaşam biçimine tüm zenginliklerin tanıtıldığı etkinlik, birbirinden renkli anlara sahne oldu. 

Beş hafta devam edecek etkinlikler Rum, Yahudi ve Alevi kültürlerine de ev sahipliği yapacak. ‘Kültürler Birbirine Bakıyor’ etkinlik dizisi genç kuşakların ve Şişli’de yaşamayı tercih eden yeni Şişlililerin, ilçeyi zenginleştiren kültürleri yakından tanımasını amaçlıyor. 20 Aralık’a kadar her Perşembe saat 19.00’da Feriköy Emekliler Evinde gerçekleşecek etkinliklerde Rum, Yahudi ve Alevilerin müzikten yemeğe, gelenek ve göreneklere kültürel zenginlikleri meraklılarına anlatılacak. Etkinlikler Türk Sanat Müziği gecesi ile sona erecek.

Program:

29 Kasım Perşembe: Çağrı Çekinsel Rum müziği dinletisi,

6 Aralık Perşembe: Alper Koptaş, Gülşah Sargın ve Caner Ünal ile Yahudi müziği ve kültürü,
 13 Aralık Perşembe: Özen Gündüz ve Muharrem Akgün ile Alevi müziği ve kültürü 20 Aralık Perşembe: Türk sanat müziği gecesi

 

Siz de yorumunuzu yapın

Tüm Yorumları Görün