26 Şubat 2021 10:55

Şişli halkı, yıkılan Bomonti Bira Fabrikası'nın yerine yeşil alan istiyor

Diyanete devredilip yıkılan Bomonti Bira Fabrikası'nın yerine mescit, yurt ve otopark yapılmak isteniyor. Deprem toplanma alanları dahi olmadığını vurgulayan Şişli halkı ise yeşil alan istiyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Koruma altında olmasına rağmen Diyanete devredilip yıkılan Bomonti Bira Fabrikası'nın yerine mescit, yurt ve otopark yapılmak isteniyor. Deprem toplanma alanları dahi olmadığını vurgulayan Şişli halkı ise yeşil alan istiyor.

1890 yılında kurulan Bomonti Bira Fabrikası ve ona ait binalar, 1998 yılında “Korunması Gereken Kültür Varlığı” statüsüne alınarak tescil edilmişti. Ancak 2019 yılında Diyanete devredilen Bomonti Bira Fabrikası’nın binaları geçtiğimiz yaz yıkıldı. Yıkım gerçekleşen alanda mescit, yurt ve otopark yapılması planlanıyor.

Bugün Bomontiada’da Diyanetin de katıldığı bir keşif gerçekleşti. Şişli halkı keşif yapılan yere giderek yetkililere tepkilerini gösterdi.

Şişli halkı, nefes almak istediklerini, betona hapsolmak istemediklerini dile getirdi.

Yurttaşlar, "Muhattap alınmak istiyoruz, burada yaşayan biziz. Kapalı kapılar ardında, yaşadığımız yer hakkında kararlar veriliyor. Şişli'de nefes alabileceğimiz bir tane bile alan yok, deprem olduğu zaman sığınabileceğimiz bir deprem alanı yok. Buranın bizim ihtiyaçlarımız doğrultusunda kullanılması gerekiyor. Ama kimse bize bir şey sormuyor. Halka rağmen burada burası yıkıldı ve inşaat projesi yapıldı. Biz muhattap alınmak istiyoruz"  diyerek tepkilerini gösterdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Evli olduğu kadını katleden erkek: Kıskanmak suçsa, suç işliyorum

SONRAKİ HABER

Sağlık işçilerinin yol parası düşürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...