Dolar

32,3707

Euro

34,9944

Altın

2.325,78

Bist

9.087,02

Sisi yönetimindeki Mısır'da 9 ayda 450 kişi katledildi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi yönetimindeki Mısır'da, bu yılın Şubat ayından bu zamana kadar geçen 9 aylık süreçte Mısır ordu ve polisi, 450 kişiyi Sina'ya düzenlediği operasyonlarla öldürdü.

6 Yıl Önce Güncellendi

2018-10-17 17:22:54

Sisi yönetimindeki Mısır'da 9 ayda 450 kişi katledildi

Seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi yönetimindeki Mısır'da, bu yılın Şubat ayından bu zamana kadar geçen 9 aylık süreçte Mısır ordu ve polisi, 450 kişiyi Sina'ya düzenlediği operasyonlarla öldürdü.

Fransız haber ajansı AFP'nin, Mısır ordu sözcüsüne dayandırdığı haberine göre, Mısır'ın Sina bölgesinde 2018'in Şubat ayından bugüne 450 kişi öldürüldü. AFP'nin Mısır ordusu verilerine göre hazırladığı haberine göre bu yılın Şubat ayından bu zamana kadar geçen 9 aylık süreçte Mısır ordu ve polisi, 450 kişiyi bölgeye düzenlediği operasyonlarla öldürdü.

TERÖR ÖRGÜTÜ IŞİD'LE BAĞLANTISI OLMAYAN ON BİNLERCE İNSAN SUÇSUZ YERE ÖLDÜRÜLDÜ

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin darbeyle indirildiği 3 Temmuz 2013 darbesi sonrası Mısır ordusu Sina yarımadasındaki operasyonlarını artırdı. On yıllardır ötelenen Sina halkı, bir yandan terör örgütü IŞİD tarafından hedef alınırken, diğer yandan da Mısır ordusu askerlerince sorgusuz bir şekilde öldürülüyor. Geride kalan 5 yıllık süreçte insan hakları örgütlerinin açıklamalarına göre; her hangi bir terör örgütüyle bağlantısı olmayan on binlerce insan suçsuz yere öldürüldü, bir kısmı da hapse atıldı.

Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye yaptığı darbeyle göreve gelen Sisi, Sina topraklarını İsrail'in hedefleri doğrultusunda şekillendiriyor. 2014 yılında yaptığı bir açıklamada “Sina'nın komşu ülkelere yönelik operasyonların arka bahçesi yapılmasına izin vermeyiz” diyen Sisi'nin İsrail ile BAE-Suudi Arabistan-Mısır arasında imzalandığı dile getirilen “Yüzyılın Anlaşması” kapsamında Sina'da geçici olarak Gazzelileri iskân ettirmeyi düşündüğü dile getiriliyor. Sina, İsrail'in bölgedeki bir çok ülkeden toprakları içeren “Arz-ı Mev'ud” planları kapsamında da önemli bir toprak parçası...

VİDEO HABER

Sahibinden 16 milyon TL'ye satılık ‘tarihi kilise’

Haber Ara