Sisal Şans, 'Numaralar fısıldandı' iddiasını rapor ile yalanladı - Son Dakika
Ekonomi

Sisal Şans, 'Numaralar fısıldandı' iddiasını rapor ile yalanladı

Sisal Şans'tan 28 Eylül'de gerçekleşen On Numara çekilişiyle ilgili sosyal medyada yer alan iddialar için yapılan yazılı açıklamada, duyulan sesin reji ekibine yapılan uyarı sesi olduğu Yıldız Teknik Üniversitesi raporu ile tescillendiği belirtildi.

21.10.2020 21:04  Güncelleme: 21:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Türkiye Varlık Fonu ile imzalanan sözleşme kapsamında Sisal Şans'a devredilen Milli Piyango oyunlarından On Numara'da Milli Piyango'nun YouTube hesabından canlı yayınlanan 28 Eylül 2020 tarihli çekilişte '8' ve '32' numaralarının ekrana girmeyen bir ses tarafından fısıldandıktan sonra her iki numaranın da çıktığını söylemişti.

ŞAİBE ALGISI YARATILMAYA ÇALIŞILDI

Sisal Şans ise, Yavuzyılmaz'ın gündeme getirdiği ve sosyal medyada yayılan iddialar için yazılı açıklamada bulundu. Sisal Şans'tan yapılan açıklama şöyle:

"28 Eylül 2020 tarihli On Numara çekilişinde "8" ve "32" numaralarının ekranda yer almayan bir ses tarafından fısıldandığı iddia edilmiş ve iddiaya konu olan video çeşitli sosyal medya platformları aracılığıyla paylaşılmıştır. Bahsi geçen video üzerinde kesintiler yapılmış olup tekrarlayan yanıltıcı alt yazılar ile kamuoyu nezdinde çekilişlerde şaibe yapıldığı algısı yaratılmaktadır.

"REJİ EKİBİNE YAPILAN UYARI CANLI YAYINA YANSIDI"

Bir süredir hakkımızda çıkartılan, sebebini anlayamadığımız haberleri takiben yaşanan son gelişme üzerine zorunlu bir açıklama yapmak durumunda kalan kurumumuz; videoda duyulan sesin, sunucumuzun kulaklığına gelen yoğun sesten ötürü reji ekibine "ses, müzik" uyarısıyla bilgi vermekte olduğunu açıklamış ve bu durumun her canlı yayında yaşanabilecek teknik sorunlardan biri olduğunu belirtmiştir.

"SES VE MÜZİK' UYARISI YAPILDIĞI UZMANLAR TARAFINDAN TESCİL EDİLDİ"

Tüm soru işaretlerinin ortadan kaldırılması adına ilgili video T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı'na gönderilmiş ve içerik, ses analizi konusunda alanında uzman bir ekip tarafından detaylı olarak incelenmiştir. Bilirkişi statüsünde olan T.C. Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Fakültesi Dekanlığı'nın 21 Ekim tarihli raporunun detayında da görülebileceği gibi iddia edilenin aksine videoda duyulan sesin "8, 32" değil "ses, müzik" olduğu resmi ve bağımsız olarak da kanıtlanmış bulunmaktadır. Böylece söz konusu videonun asılsızlığı da konunun uzmanları tarafından tescillenmiştir.

Sisal Şans, Türkiye çapındaki erişim ağı, şans oyunları alanındaki deneyimi ve teknik altyapısıyla oyunseverlere heyecanlı, eğlenceli ve şeffaflıktan ödün vermeyen teknolojik bir şans oyunları dünyası sunmaya devam edecektir.

Faaliyetlerimiz sonucunda elde edilen gelirden çıkan değerin ülkemize kalması ve bu değerin operasyona başladığımız günden beri katlanarak artması yaptığımızın işin önemini ortaya koyuyor. Sosyal sorumluluk alanında ülkemize büyük katkılar sağlayan Milli Piyango markasına yatırım yapmayı sürdürerek, Türkiye ekonomisine ve toplumuna katkı sağlamaya devam edeceğiz."

Sisal Şans'tan 'Numaralar fısıldandı' iddiasına yalanlama: Duyulan ses reji ekibine yapılan 'Ses ve müzik' uyarısı
Sisal Şans'tan 'Numaralar fısıldandı' iddiasına yalanlama: Duyulan ses reji ekibine yapılan 'Ses ve müzik' uyarısı
Sisal Şans'tan 'Numaralar fısıldandı' iddiasına yalanlama: Duyulan ses reji ekibine yapılan 'Ses ve müzik' uyarısı
Sisal Şans, \'Numaralar fısıldandı\' iddiasını rapor ile yalanladı

Son Dakika Ekonomi Sisal Şans, 'Numaralar fısıldandı' iddiasını rapor ile yalanladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (12)

  • abidin yerebakan: arkadaşlar numaralar ile ilgili bir şey demiyor yani analiz yapıldu vs vs diyor.yani 8-32 rakamlarının fısıltıdan sonra çıktığı ile ilgili birşey söylenmiyor onların ne zaman geldiğini ile ilgili ses gecikmesinden bahseden yok tüpçü gene arkaşlarına hibe etti başka enayi varmı oynayacak arkadaşlarına para lazım 17 3 Yanıtla
  • özgür: yok üniversiteden rapor almış mış mış sizde oynamayın bunlara kazandırmayın suç sizde adam isterse hile de yapabilir mış mış mış üniversite çok memlekette yedirir mi size yedirir vede daha çok üniversite var her yerde adamları var bunların sizde you tube de falan uğraşın siz oldukça onlar daha çok silkeler sizi by by 18 1 Yanıtla
  • whatandash: bunların alayında şaibe var kimin kazanacağı belli devlet kendine çıkarıyorki para içerde kalsın yermiyiz bunları nerde bu yılbaşı kazananları hiçbiri piyasada değil düşününki adam 70 milyon kazanacak tam bilete 1 sene gidip almayacak varmı böle bi saçmalık. iddaa da aynı eskiden takımlar oynardı şimdi şirketler ne dersen o 5 0 Yanıtla
  • fenerbahçeli: oynamayın kardeşim oynamayın çikarmazlar yarın çıkar 70 milyon bir kişiye yarın çıkar 30 milyon bir kişiye oynamayın keriz olmayın 0 0 Yanıtla
  • yok artık: bizim kulaklarımız duymuyorya çindeki bir ünüversiteden alsaydınız raporu iyiydi biz 3 ve 32 yi duyuyoruz canlı yayında raporda hiç bahsedilmemiş oynamıyoruz siz çalın siz oynayın sahtekarlar 0 0 Yanıtla
  • Yorumcu: Biz de yedik. Bilmesek dünyanın en şaibesiz en dürüst şans oyunu deriz. Hele ki tüpçünün elindeyken. O raporu almak çok zor değil. Bas parayı al 0 0 Yanıtla
  • adsız: ya sunu bi sorayım 60 rakamla ugrasıyordunuz oldu 90 .60 olsa bilemezken şimdi nasıl bileceksiniz merak ettigim haftada 2mil yon artıyor önceden 7/8 milyon artaken simdi niye artışlar düştü kimi zengin ediyorsunuz yok çılgın loto yok çılgın süper loto kanınızı emiyorlar hala akıllanmadınız sizle dalga geçiyorla rhala aynı 0 0 Yanıtla
  • ............: Hiç işim olmaz şans oyunuymuş ne alaka.Hilesiz şans oyunu hiç görmedim. 0 0 Yanıtla
  • Dikkat edin: Sisal bir piyango işi değil sadece fon yaratmaya çalışıyor , Devraldıkları günden beri kimsenin kazanamadığı , kazanılması imkansıza yakın olan kurduğu sistemle. Bu oyuna gelmeyin ve paranızı bunlara kaptırmayın. 0 0 Yanıtla
  • ibo: normaldir her zaman yaptıkları şey 0 0 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi
    14:22 Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı 2024 Şubat Ayında 29 Bin 933 Yolcuya Hizmet Verdi

    Şırnak'ın Cizre ile İdil ilçeleri arasında bulunan Şerafettin Elçi Havalimanı, 2024 Şubat ayında 29 bin 933 yolcuya hizmet verdi. İç hat yolcu trafiği, Şubat ayında 29 bin 933 olarak kaydedildi. Ayrıca, havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı 506'ya ulaştı ve taşınan yük miktarı 309 ton oldu. Ocak-Şubat döneminde ise havalimanında toplamda 58 bin 852 yolcu, 878 uçak ve 605 ton yük trafiği gerçekleşti.

  • Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı
    14:19 Antalya Büyükşehir Belediyesi ile Meslek Odaları ve Gastronomi Derneği Arasında İş Birliği Protokolü İmzalandı

    Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Meslek Odaları Eşgüdüm Kurulu ve Akdeniz Gastronomi ve Mutfak Yıldızları Derneği arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol kapsamında ortak hizmet projeleri gerçekleştirilecek ve Antalya'nın çevre, ekoloji ve gastronomi alanlarındaki potansiyeli değerlendirilecek.

  • Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi
    14:05 Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu MÜSİAD Antalya ile bir araya geldi

    Kazakistan Cumhuriyeti Antalya Başkonsolosu Kuat Kanafeyev, MÜSİAD Antalya Başkan'ı Ali Akçay ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelerek Kazakistan'ın potansiyel yatırım alanları hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Başkonsolos Kanafeyev, Kazakistan'ın stratejik konumu, büyük pazarlara erişim kolaylığı, yatırım teşvikleri, doğal rezervleri ve Astana Uluslararası Finans Merkezi hakkında detaylı bilgiler paylaştı. Görüşme sonunda Başkonsolos Kanafeyev, MÜSİAD Antalya yönetimini Kazakistan'a davet etti.

  • Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız
    14:05 Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız

    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temmuz ayında enflasyona göre emekli maaşlarını tekrar masaya yatıracağız.

  • CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi
    14:04 CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Emeklilere Destek Sözü Verdi

    CHP Pamukkale Belediye Başkan Adayı Ali Rıza Ertemur, emeklilere yönelik açıklamalarda bulunarak, Pamukkale Belediyesi'nin emeklilere sosyal ve ekonomik destekler sağlayacağını belirtti.

  • Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde
    14:00 Avusturya Hava Yolları Kabin Görevlileri Maaş Artışı Talebiyle Grevde

    Avusturya Hava Yolları'nda çalışan kabin görevlileri, maaşlarının artırılması talebiyle greve gitti. Grev nedeniyle 400'ün üzerinde uçuş iptal edilirken, yaklaşık 52 bin yolcu etkilendi. VIDA Sendikası, çalışanların aylık gelirlerinin yüzde 27 artırılmasını talep ederken, şirket yüzde 18 artış önerisinde bulunuyor.

  • Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor
    13:56 Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş., Çorum'da Enerji Altyapısını Güçlendiriyor

    Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ), Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Sinop illerinde hizmet veren yaklaşık 3 milyon kişiye kesintisiz ve kaliteli enerji sağlamak amacıyla Çorum'da dev bir yatırım gerçekleştiriyor. Yatırım kapsamında Çorum Zanaatkarlar Sitesi'nde yapılan çalışmalarla enerji altyapısı tamamlanırken, bölgeye toplamda 165 milyon TL yatırım yapıldı. YEDAŞ'ın bu projeleri desteklemesiyle Çorum'da hizmet veren esnafların tek bir çatı altında toplanacağı modern sanayi projesi tamamlanmış oldu.


Advertisement