Bu haber kez okundu.

Şirvan’da "Arı Yetiştiriciliği" Kursu Gerçekleştirildi
banner229

Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliğinde, Siirt Üniversitesi Veteriner Fakültesi Akademik personellerinin teknik desteği ile ''Arı Yetiştiriciliği'' kursu gerçekleştirildi.

Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak birbirinden farklı kurslarla Şirvan halkına hizmet etmeye çalıştıklarını dile getiren Şirvan İlçe Tarım ve Orman Müdürü Esat Keskin, “Şirvan’da arıcılığın gelişimi açısından bu kurs oldukça önemli. Açtığımız bu kurs arıcılığın verimli ve kaliteli bir şekilde gelişmesine katkı sağlayacak. Teorik ve uygulamalı olarak verilen eğitimlerde kursiyerlere önemli konular anlatıldı.

İş kurmak ya da arıcılıkla ilgili projelerini gerçekleştirmek için bilinçli, donanımlı ve sertifikalı olmak hâsıl oluyor. Dolayısıyla arıcılık yapan arkadaşlarımızı ülkemizin geleceği ve ekonomisi için donanımlı hale getirmeliyiz. Daha modern daha gelişmiş arıcılığın nasıl yapılacağının burada öğrenildikten sonra uygulanması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

İŞKUR-TZOB-EYYDB işbirliği protokolü kapsamında düzenlenen kurs ile güvenilir gıda ve kaliteli ürün erişimini gerçekleştirmek, bölge halkının yaşam standardını yükseltmek, kırsal alanda ayakları üzerinde durabilen ve rekabet edebilen çiftçi sayısını arttırmak amacıyla arı ürünlerinin insan sağlığı üzerindeki etkisi, ana arı ve arı sütü üretimi, koloni bakımı ve arı hastalıklarıyla mücadele, modern-teknolojik kaynakların arı yetiştiriciliğinde kullanımı konularında bilgiler verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.