HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Şırnak'ta 13 askerin şehit olduğu helikopter kazası nasıl oldu?

Şırnak Şenoba'da 13 askerin şehit olduğu helikopter kazası nasıl meydana geldi?Genelkurmay Başkanlığı Şırnak'ta düşen ve 13 askerimizin şehit olduğu helikopter kazasının nasıl gerçekleştiğine ilişkin bir görüntü yayınladı. Görüntülerde yüksek gerilim hatları yer alıyor. İşte TSK'nın paylaştığı video...

Genelkurmay Başkanlığı, Şırnak'ta düşen ve 13 askerin şehit olduğu helikopter kazasının nasıl gerçekleştiğine ilişkin bir video yayınladı. Cougar tipi askeri helikopter, Şırnak’ın Uludere ilçesi Şenoba Beldesi'nden 13 askerle birlikte havalandıktan kısa bir süre sonra yüksek gerilim hattına çarparak düşmüştü.

Türk Silahlı Kuvvetleri, olay yerinde çekilen bir görüntü ile Türkiye'nin yüreğine ateş düşüren kazanın nasıl yaşandığını gösterdi. Görüntülerde yüksek gerilim hatları yer alıyor.

GÜVENLİK UZMANI AĞAR: TSK TAKTİK UÇUŞLAR YAPMAYA BAŞLADI

13 askerin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili konuşan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, "Terör örgütlerinin eline ağır silahların geçmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri taktik uçuşlar yapmaya başladı. Yatayda alçak uçuş yapıyor" dedi.

CNN Türk'ün canlı yayınına katılan güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, 13 askerin şehit olduğu helikopter kazası ile ilgili açıklamalar yaptı. Ağar şunları söyledi:

"Terör örgütlerinin eline ağır silahların geçmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri taktik uçuşlar yapmaya başladı. Yatayda alçak uçuş yapıyor. Bu da araziye bağlı olarak bir anda yükselmeye ve alçalmaya yol açabiliyor. Buradan okunması gerektiğini düşünüyorum.

Ellerinde çok ciddi bir patlayıcı yükü var. Sofistike silahlardan bahsediyoruz. Bakıyorsunuz tank savar top çıkıyor. 2 km menzilli tank savarlar var. Bunlar mücadeleye yansıyor. Yeni tedbirler almaya zorluyor."


En Çok Aranan Haberler