Şirketlere koruma kalkanı

Hazine Bakanlığı devreye girdi, bankalar firmalara vade ve fiyatlamalarda esneklik sağlayacak, kredilerde limit aşımı dikkate alınmayacak, ek vergi paketi hazırlanacak

Kaynak GAZETE Giriş Tarihi 18 Ağustos 2018 Güncelleme 18 Ağustos 2018, 02:41
Şirketlere koruma kalkanı

İÇİNDEKİLER

Hazine ve Maliye Bakanlığı reel sektör, sanayici, KOBİ ve girişimciler için harekete geçti. Bakan Berat Albayrak'ın 6 binin üzerinde yatırımcıyla gerçekleştirdiği telekonferansla güveni artırmasının ardından bakanlık, reel sektörü banka kredileri kapsamında rahatlatıcı bir dizi tedbiri uygulamaya koydu. Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, kurum olarak, Türkiye'ye yönelik ekonomik saldırıların etkilerini kırmak ve ekonomiyi daha güçlü temellere kavuşturmak amacıyla başlatılan politikaların sürdürüldüğü ifade edildi.
Açıklamada, "Bu kapsamda Türkiye Bankalar Birliği'nin (TBB) tavsiyesiyle özellikle reel sektörü banka kredileri kapsamında rahatlatıcı bir dizi tedbiri devreye alıyoruz" ifadesine yer verildi. Belirlenen tedbirlere göre; her bir firmanın durumu ayrı ayrı özenle değerlendirilecek ve karşılıklı iyi niyet esasına dayalı hareket edilecek. Kredi kanalları açık tutulmaya, firma nakit akışlarının sürdürülebilirliğini teminen, vade ve fiyatlamalarda esneklik sağlanmaya devam edilecek. Limit aşımı oluşan kredilerde limit aşımı dikkate alınmayacak ve kredi kapama talebi yapılmayacak.
YENİ KREDİ GELİYOR
Yine kur etkisiyle teminat değeri risk tutarını karşılamada yetersiz kalan krediler için firmalardan ilave teminat talep edilmeyecek. Oluşan kredi gecikmeleri, karşılıksız çek ve protesto edilen senetler Risk Merkezine 'mücbir sebep' koduyla bildirilebilecek. Ayrıca Bakanlık, KOBİ'lerin finansmanı amacıyla TOBB ve odaların işbirliği, özel ve kamu bankalarının gönüllü katılımıyla yeni bir kredi paketi üzerinde çalışıldığını açıkladı.