23 Ocak 2021 15:48

Sırası gelmeden aşı olan İspanya Genelkurmay Başkanı Villarroya istifa etti

İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Ángel Villarroya, kendisinin ve diğer üst düzey komutanların sırası gelmeden önce aşı olduklarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Miguel Ángel Villarroya | Fotoğraf: Coluna990/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

İspanya Genelkurmay Başkanı Miguel Ángel Villarroya, kendisinin ve diğer üst düzey komutanların öncelikli aşılama gruplarının bir parçası olmamalarına rağmen Kovid-19 aşısı yaptırmalarının ortaya çıkmasının ardından istifa etti.

Yerel basında yer alan haberlere göre, 63 yaşındaki Villarroya, "silahlı kuvvetlerin itibarını korumak" gerekçesiyle Savunma Bakanı Margarita Robles’e görevden alınmasını talep eden bir mektup yazdı. Villarroya mektubunda, "her zaman astlarına örnek olmaya çabaladığını" ifade etti.

AA'da yer alan habere göre Kovid-19'da aşılama sürecine 27 Aralık'ta başlayan İspanya'da Sağlık Bakanlığının verilerine göre, şimdiye kadar 1 milyon 346 bin 100 doz aşının ülkeye geldiği, 1 milyon 165 bin 825 kişiye aşı yapıldığı ve ikinci doz aşı olanlarının sayısının 68 bin 456 olduğu bildirildi.

Kovid-19'da ilk olarak bakımevlerindeki yaşlılara, engellilere ve sağlık personeline aşılama yapılırken, bazı bölgelerde üst yaş (80 ve üstü) ve riskli gruba da geçildi.

Pfizer-BioNtech firmasına ait olan Kovid-19 aşılarıyla ilgili, bir tüpten 5 yerine 6 doz çıkarılmasının istenmesi ancak buna uygun şırıngaların olmadığıyla ilgili tartışmaların devam ettiği İspanya'da, aşıları dağıtmaktan sorumlu merkezi hükümete yönelik suçlamalar da yapılıyor.

Madrid özerk yönetim hükümeti, aşı kalmadığı gerekçesiyle bölgesindeki aşılamanın durdurulduğunu açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Türkiye'de son 24 saatte 144 kişi Kovid-19 nedeniyle yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, annesini kaybeden HDP'li Hüda Kaya'yı ziyaret etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa