Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, Sinop’ta Ramazan ayı sonrasında başlayacak olan turizm sezonu için çalışmalara başladıklarını söyledi. Turizm sezonu ile birlikte kentin nüfusunun normal sayısının 5 katına kadar yükseldiğini hatırlatan Belediye Başkanı Barış Ayhan, tatil için Sinop’a gelmeye hazırlanan misafirleri önceki yıllardan daha temiz ve daha yaşanılabilir bir Sinop ile buluşturabilmek adına yoğun bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. 

Ayhan; “Yaklaşık 1 ay önce Sinoplu hemşehrilerimizin güçlü bir desteği ile göreve geldik. Sinoplu hemşehrilerimiz sağ olsunlar belediye başkanı seçilmemiz sonrasında bizleri yalnız bırakmadılar. Yoğun bir ziyaret trafiğimiz var. Bu ilgi için de ayrıca teşekkür ediyorum. Sinoplu hemşehrilerimizin desteğini her an hissetmek çok güzel. Tabi ziyaretçilerimizi ağırlarken bir yandan da Sinop’un belediyecilik hizmetlerini devam ettiriyoruz.

Ziyaret trafiğinde kaybettiğimiz zamanı mesai saatleri dışarısında gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla kapatmaya çalışıyoruz. Ramazan ayı sonrasında Sinop’ta başlayacak olan turizm sezonu ile belediyecilik hizmetlerindeki yük birkaç kat daha artacak. Biliyorsunuz, turizm sezonu ile birlikte nüfusumuz, normal sayısının 5 katına kadar çıkmakta. Bu anlamda adımlarımızı daha da hızlandırarak Sinop’u turizm sezonuna en iyi şekilde hazırlama telaşı içerisindeyiz. Misafirlerimizi Sinop’ta ağırlamadan önce kentimizi tertemiz, pırıl pırıl bir hale getirmek istiyoruz. Bu anlamda çok ciddi çalışmaları içerisindeyiz. Gündemimizde öncelikli olarak bir asfalt programı var. Bu alandaki çalışmalara başladık. Bunun akabinde fen işleri müdürlüğümüz kaldırım ve bordür düzenleme çalışmalarını yürütüyor. Park ve bahçeler müdürlüğü ekiplerimiz, yeşil alanlarımızı misafirlerimizin hizmetine bir an evvel sunabilmek adına çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzde yer alan 30 gün gibi kısa bir süre içinde Sinop’ta turizm sezonunu açmayı hedefliyoruz. Bu kısa süre içinde yapacağımız çalışmalarla, misafirlerimizin önceki yıllardan daha temiz daha yaşanılabilir bir Sinop ile karşılaşabilmeleri için durmaksızın çalışıyoruz” dedi.

Editör: Vitrin Haber