Sarp'tan Sinop'a kadar uzanan Karadeniz Sahil Yolu, 4.5 milyarlık yatırımla Sinop'tan devam ederek 3. köprüye bağlanacak.

Konu ile ilgili bilgi veren TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy, Sinop'a kadar ulaşan Karadeniz Sahil Yolunun, en önemli etabı olan ve yolu İstanbul'da ki 3. köprüye bağlayacak Sinop-Kurucaşile güzergahının projelendirildiğini ve ihale aşaması gelindiğini söyledi.

Vitrinhaber Yazı İşleri Müdürü Serhat Özşahin'in konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Mehmet Ersoy, söz konusu yolun ihalesi için çalışmaların devam ettiğini kaydetti. Ersoy; "Karadeniz Sahil Yolunun İstanbul tarafından, Bartın-Amasra'ya kadar olan kısmı yapıldı. Şu aşamada yapılması gereken tek nokta Sinop ile Kurucaşile arasında kaldı. Bu bölgeninde projeleri tamamlandı, ihaleye hazır hale getirildi. Ciddi maliyeti olan, yani yaklaşık 4.5 milyar TL maliyeti olan bir proje çıktı karşımıza. Şimdi bunun etap etap ihale edilmesi çalışmaları devam ediyor" dedi.

Sinop üzerinden geçen Karadeniz Sahil Yolunun devamı niteliğindeki çalışmalar devam ederken, hali hazırda kullanılan sahildeki yolun standartlarını yükseltmek için de çalıştıklarını dile getiren Mehmet Ersoy; "Biz biraz önce bahsettiğim çalışmaları beklemeden yine Sinop'un batısındaki ulaşım sıkıntılarını gidermek adına en sorunlu bölgemiz olan Ayancık-Türkeli-Çatalzeytin hattının mevcut yolunun ıslahı ve iyileştirilmesi adına çalışma başlattık. Yıl başında yaklaşık 150 milyon TL'lik bir yol projesinin ihalesini yaptık. Yer teslimleri yapıldı. Bu günlerde müteahhit firma şantiye çalışmalarını devam ettiriyor. 2016 yılı ortalarına kadar Çatalzeytin-Ayancık arasında standartları yükseltilmiş güzel bir yolumuza da kavuşmuş olacağız" diye konuştu. 


Editör: Vitrin Haber