Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan'ın adını kullanan bazı kişi ya da kişilerin dolandırıcılık suretiyle maddi kazanç elde etmeye çalıştıkları ortaya çıktı. 

Sinop’ta bazı vatandaşları telefonla aramak suretiyle Sinop Belediyesi ve Belediye Başkanı Barış Ayhan'ın adını kullanan bazı kişi ya da kişiler vatandaşları dolandırdı. Konu ile ilgili Sinop Belediyesinden bir açıklama yapılarak, olayın bir dolandırıcılık vakası olduğu, Sinoplu vatandaşların benzer durumla karşılaşmaları halinde bu kişilere itibar etmemeleri ve olayı güvenlik güçlerine haber vermeleri istendi.

BELEDİYE AÇIKLAMA YAPTI
Sinop Belediye Başkanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Son günlerde art niyetli kişi veya kişiler tarafından Belediye Başkanımız Barış Ayhan ve Sinop Belediyesi adı kullanılarak vatandaşlarımızın telefonda dolandırıldığı ve mağdur duruma düştüklerini üzüntüyle öğrenmiş bulunuyoruz. 

Belediyemizin veya hiçbir kurumumuzun telefon ya da başka yollarla para, yardım toplama gibi bir yöntemi yoktur. Vatandaşlarımızın bu tür girişimlere itibar etmemesi, karşı karşıya kaldıklarında öncelikle İl Emniyet Müdürlüğü’nün (155) veya İl  Jandarma Komutanlığının (156) numaralı hatlarını arayarak ihbarda bulunmaları   önemle rica olunur"

Editör: Vitrin Haber