Mustafa Kemal Atatürk’ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak üzere Samsun’a çıkışının 96. Yıl dönümü kutlama programı Sinop’ta sabah saatlerinde başladı.

Kutlamalar kapsamında ilk tören Sinop Valiliği önünde gerçekleştirildi. Valilik önündeki kutlama programına Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bircan, İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, İl Genel Meclis Başkanı Şükrü Gündoğdu, Siyasi Parti temsilcileri, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Haşim Murat Öztürk, İl Müftüsü Mustafa Erkan, daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdür Vekili Haşim Murat Öztürk’ün Atatürk Anıtına çelenk sunması ile başlayan program Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve Silah Arkadaşları anısına saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunması ile devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Murat Öztürk, 19 Mayıs 1919 tarihinin Büyük Önder Atatürk'ün Samsun'a çıkış tarihi olmakla beraber, Kurtuluş Savaşı için atılmış en büyük adım olma özelliğine de sahip olduğunu söyledi. Öztürk; “Büyük Önder Atatürk, “Milletin bağrından temiz ve kuvvetli bir nesil yetişiyor, bu eser ona bırakacağım ve hiç gözüm arkada kalmayacak”  hiçbir zaman aklımızdan çıkarmayacağız.

Türk Gençliği olarak sizler, kendinize duyulan güveni asla boşa çıkarmayacak, Atatürk’ün emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne ve Türk Milletine karşı görev ve sorumluluklarınızı en güzel şekilde yerine getireceksiniz. Buna olan inancımız sonsuzdur. 
Sizler bu ülkenin her şeyi, geleceği ve ışığısınız. Umuyor ve inanıyorum ki, Türk Gençliğine Atatürk’e ve Türk Milletine yakışır bir şekilde yetişip, kendisinden beklenenleri layıkıyla yerine getirecektir.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Haşim Öztürk “19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramınızı en içten dileklerimle kutlar, hepinizi saygı ve sevgi ile selamlarım” dedi.

Sinop Gençlik Merkezi Gençlik lideri Zeynep Tüzün’ün “Bir Kurtuluş Destanı” adlı şiiri okuması, Sinop Gençlik Merkezi Üyesi Nurgül Tekeoğlu’nun “Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi”ni okuması ve Sinop Gençlik Merkezi Üyesi Ali Özgünyüz önderliğinde tüm öğrencilerin “Gençliğin Ataya Cevabı”  adlı andın okunması ile Valilik önünde çelenk sunma töreni sona erdi.

Saat 11:00’da Diyojen Heykeli önünden İskele Meydanına düzenlenen Gençlik yürüyüşünün ardından müzik dinletisi ve çeşitli spor faaliyetleri ile program sona erdi. Buradaki etkinliğe; Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Şefaattin Serten, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Murat Haşim Öztürk, protokol üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. 
  
 
Editör: Vitrin Haber