Sinop 15 Eylül Gazeteciler Cemiyetine üye 5'i Sinop merkezde, 7'si de ilçelerdeki toplam 12 gazete dün tek manşetle okurlarının karşısına çıktı. 

"Yerel Basınına Sahip Çık Sinop!" başlığıyla yayınlanan dekorasyonda Sinop basını, birçok kurumun yasal olmayan bir şekilde Pazarlık ya da Doğrudan alıma gitmelerine ortak bir tavırla tepki gösterdi. 
Sinop basınının birlikteliği Ulusal çapta büyük yankı uyandırdı. Bu girişimi örnek alan Kilis başta olmak üzere bazı illerde de gazeteler aynı manşetle yayımlandı. 

Sinop yerel gazetelerinin bu haklı tepkisine siyasiler de tepkisiz kalmadı. CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Sinop Belediye Başkanı Barış Ayhan, yayımladıkları mesajlarla yerel basına destek verdi.

KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Sinop basının verdiği haklı mücadelenin arkasında olduklarını belirten CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz ve Belediye Başkanı Barış Ayhan, konunun takipçisi olacaklarını söylediler. Karadeniz ve Ayhan mesajlarında şu ifadelere yer verdi; “Halkımızın doğru,  eksiksiz haber alabilmesi,  ülkemizin geleceği ve milletimizin menfaatleri doğrultusunda mesai mefhumu gözetmeden gece gündüz çalışan basın emekçilerimiz kutsal bir görevi ifa etmektedir. Basın meslek ilkeleri çerçevesinde objektif ve kamuoyu yararı gözeterek çalışan basın emekçileri yaptıkları haberler ve oluşturdukları gündemle toplumumuzda vatandaş ile devlet arasında köprü görevi görmektedir. 

Ülkemizin ekonomik durumu ve içinde bulunulan türlü sıkıntılar sebebiyle yıllardır hizmet veren televizyonların, gazetelerin, radyoların, internet sitelerinin kapandığını her geçen gün üzüntüyle öğreniyoruz. Yerel medya organlarının kısıtlı bütçelerle, ağır yükümlülükler ve türlü baskılar altında ayakta kalmaya çalıştığına hepimiz şahit oluyoruz. 

İlimizde 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti'ne üye 12 gazetenin imzalayıp yayımladığı deklarasyonu bugün televizyonlarda Tüm Türkiye duydu. Deklarasyonda da belirtildiği gibi; ihale yasasını delerek ihale yapmadan doğrudan alıma giden kurumlar yerel basını kurutuyor. 

Artan maliyetler ve türlü resmi yükümlülükler altında dimdik ayakta durmaya çalışan, personel maaşlarını ödemekte zorlansa dahi hiçbir siyasi güruhun bünyesine tabi olmayıp objektif haber yapmaya çalışan 15 Eylül Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cengiz Demirel başta olmak üzere; tüm basın emekçilerinin yanında olduğumu belirtiyor, ihale kanununu delerek ihaleye çıkmayanlarla ilgili de gerekli mücadelenin tarafımdan yapılacağını duyuruyor saygılar sunuyoruz.”

Editör: Vitrin Haber