54.Hükümetin Başbakanı Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından 2002 yılında kurulan SİMGO (Sinoplu Milli Görüşçüler Organizasyonu) ADİL DÜZEN DERNEĞİ 3.Olağan Kongresini Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Tek listeyle gidilen kongrede SİMGO Başkanlığına Gökçen Göksal seçildi. Kongreye Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile CHP Sinop Milletvekilleri Barış Karadeniz telgraf göndererek başarı dileklerinde bulundular. Saadet Partisi Esenler ilçe Başkanı Tuğrul Yalçınkaya’da kongreye katılanlar arasındaydı. Kongre Hüseyin Şeker’in açılış konuşmasıyla başladı.

SİMGO’nun bizatihi Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın emriyle kurulduğunun altını çizen Şeker “Erbakan Hocamız emretti ve biz derneği kurduk. Tam on yedi yıl geçti. Bu dernekte başkanlık yapmaktan onur duyuyorum.  Yeni yönetimle birlikte derneğimizin daha ileriye doğru bir sıçrama yapacağı aşikardır.” dedi. 

“SİMGO BİR DERNEĞİN ÖTESİNDE BİR RUHTUR. BU RUH KUVAY-I MİLLİYE RUHUDUR”
Yönetimin ibra edilmesinin ardından, oylamaya geçildi. Tek listeyle gidilen kongrede oyların tamamını alan Gökçen Göksal dernek başkanlığına seçildi. Göksal başkan seçildikten sonra yaptığı konuşmasına kendisini bu göreve layık gören yönetim kurulu üyelerine dernek üyelerine teşekkür ederek başladı. Göksal “Sinop ve Sinoplular için ne yapabilirim/yapabiliriz sorusunun cevabı SİMGO’nun kendisidir. Yeni bir dönem yeni kavrayışları da beraberinde getirir. Her dönemin kendine özgü koşulları vardır. Bu dönem, yeniden diyerek yenilenme dönemi olacak. Uzun ama meşakkatli bir yola çıktığımızın bilicinde ve azminde olmamız gerekiyor. Geçen süre zarfından verilen onca emeği takdir ederek bir gerçeğe dikkat çekmek gerekiyor.

İstediğimiz yerde değiliz ama olacağız. Yeni dönemin işaret fişeğinin çakıldığı bu kongrede sonrası SİMGO önüne koyduğu hedeflere emin adımlarla yürüyecektir.  Türkiye’de 110 bin dernek var. SİMGO bir derneğin ötesinde bir ruhtur. Bu ruh Kuvay-ı Milliye ruhudur. Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın kararlılığını, azmini ve gözü pekliğini kuşanarak işaret fişeğini bugün buradan çakıyoruz. Gerek yurt dışında gerek yurdun dört bir yanına dağılan Sinopluları SİMGO altında çalışmaya davet ediyorum.” diye konuştu. Kongrenin sona ermesinin ardından eski Başkan Hüseyin Şeker ve çok sayıda üyeye hizmetlerinden dolayı teşekkür plaketi ve belgesi verildi. 

Editör: Vitrin Haber