Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Sinop’a geldi. Burada Sinop Adliyesini ziyaret eden Bakan Bozdağ, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar ve adliyede görevli hakim ve savcılarla görüştü.

Gerçekleştirilen ziyaret sonrası sorularımızı yanıtlayan Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, ziyaretin Sinop’a önemli kazanımlar sağlayacağına inandığını söyledi. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, Sinop’a yeni bir adalet sarayı kurulması yönündeki taleplerini ilettiklerini belirten Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, Bakan Bozdağ’ın, bu konuda gerekli talimatı verdiğini ve adalet sarayı yapımı işinin yatırım planına alınacağını ifade etti. Bayar; “Bugün Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ Beyefendiyi ilimizde ağırladık. Kendileri adliye sarayımızı ziyaret ettiler. Hakim ve savcılarımızla istişarelerde bulundular. Sayın Bakanımızın ziyaretinde kurumumuz ile alakalı taleplerimizi de iletme fırsatı yakaladım. Tabi ki bizim öncelikli talebimiz yeni bir adalet sarayı. Sayın Bakanımız sağ olsunlar Sinop için çok güzel bir adalet sarayı yapılması sözü verdiler. Beraberindeki heyete de talimatı verdi. Sanıyorum bu yıl ki yatırım programına alınacak. Adliye binasının inşa edileceği yeri araştırıp bulmam konusunda bana talimat verdiler. Tabi ki bu öyle şurası olsun hemen yapalım denilebilecek bir durum değil. Adliye binası önemli bir kurum. Vatandaşlarımızın da kolaylıkla ulaşabileceği bir yerde olmalı. Öyle emri vaki ile yer belirleyemeyiz. Bu binalar uzun yıllar kurulduğu yerde hizmet verecek. Bu sebeple öngörülü kararlar vermeliyiz. Bu anlamda bende gerekli hassasiyeti göstererek yeni adliye binamızın en uygun yere kurulması için çalışmaları yürüteceğim” dedi. 

SİNOP’A HAKİM EVİ KURULMASI TALEBİNDE BULUNDUK
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a, Sinop’a hakim evi kurulması yönündeki taleplerini de ilettiklerini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Duygu Bayar, tesisin Sinop’a kazandırılması durumunda ilin turizmine ve ekonomik kalkınmasına fayda sağlanacağını ifade etti. Bayar; “Sayın Bakanımızla yaptığımız görüşmemizde Sinop’a bir hakim evi yapılması talebinde bulundum. Bu vesile ile Karadeniz bölgesindeki meslektaşlarımız buraya gelerek tatil yapabilirler. Çünkü burada bulunan deniz Ege’de dahi yok. Bu durum da Sinop turizmine ve bununla birlikte ticaret piyasasına da büyük gelir sağlar. Bu talebimizi de değerlendireceklerini söyledi. Bizim hakim evimiz yalnızca Ankara ve İstanbul’da var. Bununla birlikte bir de kamp yerimiz var o da Antalya’da.  Bunun haricinde herhangi bir tesisimiz bulunmamakta. Bizim bakanlığımız çok geniş bir teşkilat. Herhangi bir program yapmak istesek ağırlayacak yerimiz yok. Ancak bu tesis kurulursa tüm misafirlerimizi ağırlayabiliriz ve bu da dediğim gibi Sinop’a büyük katkı sağlar. Sayın Bakanımızdan bir diğer talebimiz de lojman talebi oldu. O konuda da uygun binalar bulunursa değerlendirilebileceğini söylediler” diye konuştu.
 
Editör: Vitrin Haber