İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondorı Sinop’a geldi. Burada çeşitli kurum ve kuruluşlara ziyaretler gerçekleştiren Başkonsolos Kondorı, çeşitli sıkıntılar yaşanmasına rağmen Sinop’un İran’a yıllık 1,5 Milyon Doların üzerinde ihracat yaptığını, kuvvetlendirilecek olan ikili ilişkilerle bu rakamın ilerleyen yıllarda artırılacağını söyledi.

İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondorı bir dizi ziyarette bulunmak üzere Sinop’a geldi. İlk olarak Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya’yı ziyaret eden Başkonsolos Kondorı’nin bir sonraki durağı ise Sinop’ta Ticaret Sanayi Odası oldu. Burada Sinop Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erol Derici ve yönetim kurulu üyeleri ile bir araya gelen Başkonsolos Reza Baghban Kondorı Sinop ile İran arasında yapılan ihracat verilerini değerlendirdi. KOSGEB Müdürü Nedim Kaşıkırık, KUZKA Yatırım Destek Ofisi Sorumlusu Berkol Alevli ve İran’a ihracat yapan OSB’de faaliyet gösteren firmaların da hazır bulunduğu ziyarette iki ülke arasındaki ihracatta ne gibi engellerle karşılaşıldığı, neler yapılması gerektiği gibi konularda fikir alışverişinde bulunuldu. 

Sinop’un İran’a yıllık 1,5 Milyon Doların üzerinde ihracat yaptığının söyleyen İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondorı, ihracatta bazı sorunların yaşandığını, bu sorunların ise kuvvetlendirilecek olan ikili ilişkiler sayesinde en aza indirileceğini söyledi. Görüşmede ayrıca KOSGEB’in Trabzon Başkonsolosluğuyla yürüteceği çalışmalarla, İran’ı başta Tebriz olmak üzere Urumiye ve İsfahan gibi şehirleri de kapsayacak şekilde STSO ekibince 2016 başında ziyaret yapılması için çalışmalara başlanmasına karar verildi.

Ziyarette konuşan STSO Başkanı Erol Derici, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon Başkonsolosu Reza Baghban Kondorı’ya ziyaretinden dolayı teşekkür etti. Başkonsolos Kondorı’nın çalışmalarını gayretli bulduğunu ifade eden Derici, mevcut sorunların çözüleceği, yapılan ihracatın artırılacağına dair ışık gördüğünü, İran’a ziyaret gerçekleştirerek sorunların çözülmesi, ilişkilerin çoğalmasının sağlanacağını belirtti.
Oldukça samimi bir ortamda gerçekleştirilen ziyaret sonunda Sinop Ticaret Sanayi Odası Başkanı Erol Derici, İran İslam Cumhuriyeti Trabzon

Başkonsolosu Reza Baghban Kondorı’ya kotra hediye etti.
Editör: Vitrin Haber