Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan; "Müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik, ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Bu yıl kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftasının ana teması da 'Peygamberimiz Din ve Samimiyet' olarak belirlenmiştir" dedi. 

Sinop İl Müftüsü Mustafa Erkan, makamında düzenlediği basın toplantısında, 14 Nisan itibariyle başlayan Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri hakkında bilgi verdi. 

Her yıl Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından 14-20 Nisan tarihleri arasında tüm yurtta kutlanan Kutlu Doğum Haftasının başlaması dolayısıyla İl Müftüsü Mustafa Erkan basın toplantısı düzenledi.

Hz. Peygamber efendimizin miladi 1443. doğum yıl dönümünün kutlanacağını hatırlatan Mustafa Erkan açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bu yıl kutlamakta olduğumuz Kutlu Doğum Haftasının ana teması Diyanet İşleri Başkanlığımızca  'Peygamberimiz Din ve Samimiyet' olarak belirlenmiştir.

'En büyük erdemlerden biri samimiyet'
Müslüman denince akla gelen ahlaki erdemlerin başında samimiyet gelmektedir. Allah tarafından insanlara önder olarak gönderilen tüm Peygamberlerin ortak özelliklerinden biriside samimiyettir. Bu, onların Allah'a karşı özden bağlılıklarını ifade etmektedir. Ümmetini samimiyet ve ihlas çizgisinde tutmak isteyen Peygamber efendimiz doğruluk üzere bir hayat sürmemizi ve yalandan uzak durmamızı istemiştir.

İhlas ve samimiyetin sadece inanç ve ibadetlerimizde değil, insanlarla ilişkilerimizde de son derece önemlidir. Müslüman'ın Müslüman'a karşı samimi, içten ve gönülden davranması da dinin önemli bir ilkesidir. Zira Müminin en önemli vasfı olan güvenilirlik, ancak içten ve samimi davranışlarla sağlanabilir. Sosyal hayatımızda gerek aile ve akraba ilişkilerimizde gerekse komşuluk ve arkadaşlık, iş ve ticaret hayatında, insanlara karşı içten ve samimi davranmak en büyük ahlaki erdemlerden dir. Bu erdemi kazanmanın en kısa yolu da her işimizde Allah rızasını ön planda tutmak ve O'nun her an bizi görüp gözettiğini aklımızdan çıkarmamaktır" 

Sinop'ta kutlu doğum dolu dolu geçecek
Kutlu Doğum haftası nedeniyle İl Müftülüğü tarafından düzenlenecek olan etkinlikler hakkında da bilgi veren ve tüm vatandaşları etkinliklere davet eden İl Müftüsü Erkan: "Bu yıl ilimizde kutlu doğum haftası çeşitli etkinliklerle kutlanacaktır. 18 Nisan Cuma günü saat 20.00'da Atatürk Kapalı Spor Salonunda düzenleyeceğimiz konferansa konuşmacı olarak Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Yayınlar Genel Müdürü Dr. Yüksel SALMAN katılacaklardır. Ayrıca hafta etkinlikleri kapsamında Kan Bağışı, Kutlu Doğum Aşı, Gül ve Hediye Takdimi, Çevre Köylerin Kutlu Doğum Programları, Hastane, Esnaf, Kamu Kurum ve dernek ziyaretleri yapılacaktır. Tüm bu etkinliklere halkımızı davet ederken Kutlu Doğum haftalarını tebrik ediyor hayırlara vesile olmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyorum" diye konuştu. 

Editör: Vitrin Haber