02 Ağustos Cumartesi günü saat 18.00’de İskele Meydanı Atatürk Anıtı önünde toplanacak olan Sinoplular, geçmiş anı fotoğraflarıyla yola çıkacak ve binlerce eski Sinop fotoğrafları ile şehir belleğini gün yüzüne çıkartacak. Eski siyah-beyaz minik narin sarı fotoğrafları bir bir biriktirip dün ile bu günü birleştirmeyi hedefliyor.

Konu ile ile ilgili açıklama yapan organizasyon sorumlularından Hayrettin Bozkurt şunları söyledi: “Sokaklarında kör ebe,saklambaç çelik çomak oynadığımız bakkalımızdan gazozcu Hafız Amca'nın gazozuyla, simitçi Muharrem Usta'nın simitleriyle, Besim Usta'nın atom,ay kurabiyesiyle okuluna giden,simit,çekirdek satarak harçlık çıkartan bir çocukluktan bu günlere gelmek, Tersane'de Fırıncı Mehmet Taban'ın sıcacık ekmeğiyle büyüyen olmak farklıdır. Farklıdır Sinop'ta dünü yaşayarak büyümek. Biz bize düşeni yapıyoruz.Fotoğraflarla taşları dizer gibi tarihi birleştiriyoruz. Binlerce yıllık medeniyetler şehri Sinop'un son emanetçileri olarak tarihimize sahip çıkıyor, gelecek nesillere bugünü sağlam bir şekilde emanet etmek istiyoruz. Şehrimizi sevmek, korumak asıl amacımızdır" dedi.

Sinop büyük aile buluşması etkinliği içerisinde yer alan ve saat 15.00'te başlayacak olan Sinoplu ressam Güven Dağdelen'in renklendirdiği eski Sinop gravür ve resim çalışmaları, fotoğraf koleksiyoneri Zeynel Zeki Özcanoğlu’nun tarihi Sinop fotoğrafları sergilenecek.
Editör: Vitrin Haber