Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Milletvekili Genel Seçimleri öncesi Sinop'ta ilk aday adaylık açıklamasını İş Adamı Cemalettin Yılmaz yaptı.

2015 yılında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimleri için CHP'de seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Genel seçimler öncesi başlayan aday adaylığı sürecinin ilk açıklamasını İş Adamı Cemalettin Yılmaz yaptı. 

Cemalettin Yılmaz'ın açıklamalarını VİDEOLU izleyebilirsiniz... 

Şakir Restaurant'ta gerçekleştirilen basın toplanlatısında kendini tanıtarak konuşmasına başlayan Cemalettin Yılmaz, Sinop'a hizmete talip olduğunu söyledi.

Sinop'ta görev yapan çok sayıda basın mensubu, iş adamları ve bazı partililerin katıldığı toplantıda konuşan Yılmaz; "Bildiğiniz gibi ben bir iş adamıyım. Ancak sadece bir iş adamı değil ülkesini, halkını ve ata toprağı Sinop’u çok seven bir iş adamıyım. 20 Eylül 1945 de dünyaya gelişimden sonra memur bir babanın oğlu olarak çocukluğum değişik illerde geçti. Ailemin son olarak İstanbul’a yerleşmesi nedeni ile tüm tahsil ve ticari hayatımı İstanbul’da yaşadım. Ağabeylerimin mimar ve mühendis olmaları nedeni ile ailem benim doktor olmamı arzuladı. Tıp fakültesini kazandım ancak sevemedim.  İnsanların başarılı bir hayat sürmeleri için 'önce eşini, sonra işini' sevmeleri gerektiğine hep inandım. Bu nedenle tıp fakültesini bırakarak İktisadi ve ticari ilimler akademisine girdim.

1970 de mezuniyetimden sonra 1973-1975  arası yedek subay olarak askerliğimi tamamladım. Askerliğim sırasında babam emekli olmuş ve ağırlıklı olarak hurda demir-çelik olmak üzere ticarete atılmıştı. Ağabeylerimden biri İller Bankasında üst düzey görevde iken diğer bir ağabeyim de İstanbul'un CHPli Belediye Başkanı Aytekin Kotil’in hem Başkan Yardımcısı hem de Genel Sekreteri idi. Ben ticareti seçtim. Babamdan devraldığım demir-çelik ticaretini geliştirdim uluslar arası boyutlara çıkarttım, başka alanlarda da girişimlerde bulundum. 1976 yılında Sinop’un en köklü ailelerinden Ali-Melek Yılmazer’in kızları Hikmet-Firdevs ve Arslan Yılmazer’in kardeşleri Sabriye hanım ile evlendim. Anne-Baba isteği ile gerçekleşen bu evlilik daha sonra büyük bir tutku ve aşka dönüştü. Çok mutlu bir evliliğe sahip oldum. Bu evlilik bana kalpleri ve duruşlarıyla dünyalar güzeli iki evlat kazandırdı. Her iki oğlum da Türkiye’deki tahsil hayatlarından sonra Amerika da eğitim gördüler. Çocuklarım Amerika’da kalıp iş hayatına atılmak istediler. Ancak ben onlara Türkiye’de iş kurmalarını ve kendi vatanlarına katkı sağlamaları noktasında sadece tavsiyelerde bulundum. Kırmadılar ve Türkiye’de iş adamı olarak giderek büyüyen bir grafik sağladılar. Kendi işlerimi de çocuklarıma bırakarak kendimi sadece uzaktan izleyici olma noktasına  taşıdım ve ticari hayatıma nokta koydum" dedi. 

Tek beklentim Sinop'a hizmet
Ülke yönetiminde ciddi sıkıntılar olduğunu kaydeden İş Adamı Cemalettin Yılmaz sözlerine şöyle devam etti; "Bugün siyasi otoriteyi incelediğimizde ise bu vasıflara sahip olanların istisna olacak kadar azınlıkta kaldığını gördüm. Bir ülke düşünün ki, idare edenler, idare edilenlerden en az 50 yıl geri.. Bu işte bir yanlışlık olduğunu düşünüyorum. Beni yöneten ve toplumun geleceği noktasında karar noktasında olanlara bu ülkenin her ferdinin saygı duyması ve her ferdin kendilerini yönetenleri sorguladığı zaman Onlar hakkında hiçbir yanlış bulmamaları gerekmektedir. Oysa durum ülkemizde bugün için böyle değildir.

Bu yanlışın düzeltilmesine katkı sağlamak ya da en azından bu konuda farkındalık yaratmak üzere siyaset kararı verdim. Hayattan beklediğim tüm istek ve arzularımı gerçekleştirmiş biri olarak yukarıda belirttiğim konuları toplumda ön plana çıkartmak ve ayrıca ülkeme, Sinop’a, Sinop insanına hizmetten başka beklentim bulunmamaktadır. 

Sinop'ta ki en büyük problemlerden biri göç
Herkes bu ülkede hayatını huzur içinde, paylaşımcı, insanları seven ve onların hayatlarına kendi hayatı gibi gören bir yaşam biçimine sahip olsun istiyorum. Genel politika ve düşüncelerden daha yerele yani Sinop yereline gelecek olursak bu konuda da özetle düşüncelerim şu şekildedir. Sinop yalnızca Türkiye’nin değil Allahın her türlü güzelliği bahşettiği dünyanın eşsiz köşelerinden biridir. Ancak bu eşsiz yöre hak etiklerini bir türlü alamamış ve ilerleme yerine hep gerileme ile karşı karşıya bırakılmış, bu kötü olgu bir kadermiş gibi lanse edilmeye çalışılmıştır. Ne ekerseniz kat kat size karşılığını verecek olan tarım alanları köylümüzün yanlış yönlendirilmeleri ve yalnız bırakılmaları nedeni ile boş kalmış, sonuç olarak göç olayı Türkiye’nin en yoğun yaşandığı yöre durumuna düşülmüştür. İl merkezi ve ilçelerimizdeki Organize sanayi bölgeleri geliştirilememiş dolayısıyla hızlı göçü durdurup yeterli istihdam seviyesine gelinememiştir. İlimizin ana gelir kaynaklarından olan Balıkçılığımız her geçen gün gerilemektedir. Balık ürünlerimizin değerlendirilmesi sağlanamamıştır. Üniversitemize yeterince sahip çıkılmadığı ortadadır. Üniversitelerin büyüyüp gelişmelerinde sadece Rektörlükten ya da idari kadrolardan beklenti içine girilmiş yani yalnız bırakılmışlardır. Üniversite gençliği kendini sahipsiz ve rahatsız hissetmektedir.

Nükleere karşıyım
İl genelinde sağlık alanında hala çevre illere gidişler devam etmektedir. Başta il merkezimiz olmak üzere il genelinde turizm hareketliliğinde önemli bir artış gözlenmektedir. Ancak bu hareketliliğe paralel yatırımların Sinop’a çekilmesinde yetersiz kalındığı  görülmektedir. İlimiz genelinde çevre sorunları hızla büyümektedir. Çok sayıda HES yani hidroelektrik santrali ile derelerimiz hızla yok olma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Başta Gerze halkımız olmak üzere Termik santral karşısında direnen insanlarımızı buradan kutluyorum. Ancak bir çok yöremiz için tehlike geçmiş değildir. Nükleer santral konusunda ise halkımız iş –aş vaatleri ile kandırılıp sindirilmeye çalışılmaktadır. Türkiye’nin,  Avrupa’nın enerji santrali olmaması ve Sinop’un bu uğurda kurban edilmemesi için yıllardan beri bu konuda mücadele eden başta Sinop Nükleer karşıtı platformunu ve tüm çevre gönüllüleri ile destek verenleri buradan yürekten kutluyorum. 

Sinop'u Ankara'da in iyi şekilde temsil edeceğim
Değerli arkadaşlarım; Sinop üzerine değerlendirmelerimizi zaman zaman bir araya gelişlerimizde sürekli olarak yapacağız. Bu konularda göreceksiniz ki sadece eleştiren değil, sorunların çözümüne alternatif öneriler getiren bir bilgi birikimine sahibim. Kısacası şunu belirtmeliyim ki, her yönü ile Sinop’u Ankara’da en iyi şekilde temsil edeceğime, Halkımın gurur duyduğu bir vekil olacağıma inancım tamdır. Tüm bunların ışığında 25. Dönem Milletvekilliği seçimleri için Cumhuriyet Halk Partisinden aday adayı olacağımı Sizlere ve aracılığınız ile Sinop Kamuoyuna duyuruyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum"
Editör: Vitrin Haber